Verse streekproducten kopen bij lokale boeren en telers is op het moment enorm in populariteit toegenomen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de #supportyourlocals oproep steunen. Bovendien weet je door de korte ketens ook waar het eten vandaan komt, dat het vers is en dat het met liefde is geproduceerd.

Puur, vers, smaakvol en lokaal

Bewoners van onze mooie regio weten deze weg natuurlijk al veel langer te vinden maar ook de stedeling gaat nu graag en steeds vaker direct boodschappen doen bij de boer. Het uitzicht op de polder is natuurlijk ook een aangename afwisseling! De verbinding tussen stad en platteland is op deze manier snel gemaakt en biedt een absolute meerwaarde.

Bovendien is een bijkomend voordeel dat de producten over het algemeen nauwelijks bestrijdingsmiddelen bevatten en dat er geen geur-, kleur- of smaakstoffen worden toegediend.

Midden-Delfland is bij uitstek een gebied waar veel voedsel geproduceerd wordt en er zijn hele leuke samenwerkingen aangegaan met de boeren onderling zoals de Boeren Vers Tas van Hoeve Avondrust en de Boerenbox van Hoeve Bouwlust waar onder andere zuivel van Delflandshof in zit.

Waar kan je de streekproducten kopen?

De vraag naar streekproducten – die als trend al langer onderweg is – zal alleen maar groeien! Een mooie reden om de locaties waar je streekproducten kan bestellen en/of ophalen op een rij te zetten.

Tip: kijk van tevoren naar de openingstijden per locatie, deze kunnen variëren of eventueel gewijzigd worden. En hou je aan de huidige regels van afstand bewaren. Samen komen we hier doorheen!

Boerderij Landlust - kippen

Hoeve Landlust
Hoeve landlust wordt gerund door het jonge stel Roel en Femke van Buuren. “We zien een veranderende vraag naar voedsel. Meer transparantie voor pure en lokale producten. We willen de grond benutten voor de productie van natuurlijke melk met een goede prijs.”

Hoeve Landlust, Oostgaag 27, Maasland

Delflandse Vleesmeesters - goulash

Delflandse Vleesmeesters
De Delflandse Vleesmeesters bestaat uit een leuke club jonge boeren in Midden-Delfland die een zoektocht zijn gestart naar meerwaarde van de Midden-Delflandse melkkoeien. Hun conclusie? De kans op het vervaarden van het melkkoeienvlees.

Te koop via Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31,

streekproducten winkel Hoeve Avondrust

Hoeve Avondrust
Oftewel dé streekproducten boerderij waar allerlei lekkernijen op ambachtelijke wijze worden gemaakt! Zo komt het fruit en de groente die ze gebruiken uit de eigen boomgaard en moestuin of van kleine kwekerijen uit de regio.

Hoeve Avondrust, Zuidbuurt 46, Vlaardingen

Hoogebrugge Natuurlijk
Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge wonen met hun kinderen en een vrolijke beestenboel op de boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen. Alweer de vierde generatie Hoogerbrugges op deze plek. ‘Natuurlijk Boeren’ is hun manier van leven.

De boerderij is momenteel niet open voor bezoek maar er worden bestellingen aangenomen.

Hoogerbrugge Natuurlijk, Hofweg 93, Rotterdam

Kaas en Zuivelboerderij van Winden
Een familiebedrijf in een monumentale boerderij, van oudsher een melkveehouderij. Momenteel hebben ze de zorg voor 60 melkkoeien, 25 stuks jongvee en zijn ze daarnaast dagelijks bezig met het produceren van de beste kwaliteit kaas- en zuivelproducten!

Kaas en Zuivelboerderij van Winden, Gaagweg 36, Schipluiden

Zuilvercoöperatie Delflandshof

Zuivelcoöperatie Delflandshof
Local-to-local: Échte Delflandse boerenzuivel wordt ambachtelijk en duurzaam bereid in een kleinschalig zuivellokaal in Maasland in de groene long van de Metropoolregio Den Haag- Rotterdam. De verse zuivel van Deflandshof kun je in Midden-Delfland vinden bij de verkooppunten: AH Buckers Schipluiden, AH Maasland, John Thebe’s Grofa Shop Maasland, Hoeve Bouwlust Maasland en Plus Van Leeuwen Den Hoorn.
En bij deze verkooppunten: www.delflandshof.nl

Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
De boerderij is getransformeerd tot een bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en ontspannen overnachten. De boerderij fokt jongvee voor de melk. De streekwinkel is geopend voor heerlijk verse streekproducten en voorverpakt ijs (geen schepijs).

Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31, Maasland

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Een familiebedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde biodynamisch worden gekweekt. Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie druiventuinder. Zij telen oude druivenrassen zoals de Blauwe Frankenthaler, Black Alicante en Muscaat van Alexandrië in 15 druivenserres.

Open in het druivenoogstseizoen van half augustus tot half november.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight, Zwethkade Zuid 45, Den Hoorn

Boerenbont Maasland

Boerenbont is een klein maar gezellig winkeltje in het hart van Maasland. Je kan er terecht voor allerlei streekproducten, soorten meel om brood, cake en koek te bakken, maar ook voor cadeaus, een mooi servies en een lekkere wijn. Tineke van den Berg is de eigenaresse van Boerenbont en de winkel bestaat al sinds 6 maart 1997. En nu 25 jaar later verkoopt ze nog altijd met veel passie haar producten.

Boerenbont is geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uur.
Op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Boerenbont Maasland, ‘s Heerenstraat 28 in Maasland

Bekijk hier de streekproducten bij het sfeervolle Hoeve Avondrust, waar wij in de herfst van 2019 op bezoek waren.

Fotografie Stilleven door ‘Arti Delflandiae’