Verse streekproducten kopen bij lokale boeren en telers is op het moment enorm in populariteit toegenomen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de #supportyourlocals oproep steunen. Bovendien weet je door de korte ketens ook waar het eten vandaan komt, dat het vers is en dat het met liefde is geproduceerd.

Puur, vers, smaakvol en lokaal

Bewoners van onze mooie regio weten deze weg natuurlijk al veel langer te vinden maar ook de stedeling gaat nu graag en steeds vaker direct boodschappen doen bij de boer. Het uitzicht op de polder is natuurlijk ook een aangename afwisseling! De verbinding tussen stad en platteland is op deze manier snel gemaakt en biedt een absolute meerwaarde.

Bovendien is een bijkomend voordeel dat de producten over het algemeen nauwelijks bestrijdingsmiddelen bevatten en dat er geen geur-, kleur- of smaakstoffen worden toegediend.

Midden-Delfland is bij uitstek een gebied waar veel voedsel geproduceerd wordt en er zijn hele leuke samenwerkingen aangegaan met de boeren onderling zoals de Boeren Vers Tas van Hoeve Avondrust en de Boerenbox van Hoeve Bouwlust waar onder andere zuivel van Delflandshof in zit.

Waar kan je de streekproducten kopen?

De vraag naar streekproducten – die als trend al langer onderweg is – zal alleen maar groeien! Een mooie reden om de locaties waar je streekproducten kan bestellen en/of ophalen op een rij te zetten.

Fiets je liever langs alle adressen? Klik dan hieronder voor de fietsroute langs de streekproducenten in Midden-Delfland.

Tip: kijk van tevoren naar de openingstijden per locatie, deze kunnen variëren of eventueel gewijzigd worden.

Fietsroute Streekproducten
Boerderij Landlust - kippen

Hoeve Landlust
Hoeve landlust wordt gerund door het jonge stel Roel en Femke van Buuren. “We zien een veranderende vraag naar voedsel. Meer transparantie voor pure en lokale producten. We willen de grond benutten voor de productie van natuurlijke melk met een goede prijs.”

Hoeve Landlust, Oostgaag 27, Maasland

Delflandse Vleesmeesters - goulash

Delflandse Vleesmeesters
De Delflandse Vleesmeesters bestaat uit een leuke club jonge boeren in Midden-Delfland die een zoektocht zijn gestart naar meerwaarde van de Midden-Delflandse melkkoeien. Hun conclusie? De kans op het vervaarden van het melkkoeienvlees.

Te koop via Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31,

streekproducten winkel Hoeve Avondrust

Hoeve Avondrust
Oftewel dé streekproducten boerderij waar allerlei lekkernijen op ambachtelijke wijze worden gemaakt! Zo komt het fruit en de groente die ze gebruiken uit de eigen boomgaard en moestuin of van kleine kwekerijen uit de regio.

Hoeve Avondrust, Zuidbuurt 46, Vlaardingen

Hoogebrugge Natuurlijk
Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge wonen met hun kinderen en een vrolijke beestenboel op de boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen. Alweer de vierde generatie Hoogerbrugges op deze plek. ‘Natuurlijk Boeren’ is hun manier van leven.

De boerderij is momenteel niet open voor bezoek maar er worden bestellingen aangenomen.

Hoogerbrugge Natuurlijk, Hofweg 93, Rotterdam

Kaas en Zuivelboerderij van Winden
Een familiebedrijf in een monumentale boerderij, van oudsher een melkveehouderij. Momenteel hebben ze de zorg voor 60 melkkoeien, 25 stuks jongvee en zijn ze daarnaast dagelijks bezig met het produceren van de beste kwaliteit kaas- en zuivelproducten!

Kaas en Zuivelboerderij van Winden, Gaagweg 36, Schipluiden

Zuilvercoöperatie Delflandshof

Zuivelcoöperatie Delflandshof
Local-to-local: Échte Delflandse boerenzuivel wordt ambachtelijk en duurzaam bereid in een kleinschalig zuivellokaal in Maasland in de groene long van de Metropoolregio Den Haag- Rotterdam. De verse zuivel van Deflandshof kun je in Midden-Delfland vinden bij de verkooppunten: AH Buckers Schipluiden, AH Maasland, John Thebe’s Grofa Shop Maasland, Hoeve Bouwlust Maasland en Plus Van Leeuwen Den Hoorn.
En bij deze verkooppunten: www.delflandshof.nl

Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
De boerderij is getransformeerd tot een bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en ontspannen overnachten. De boerderij fokt jongvee voor de melk. De streekwinkel is geopend voor heerlijk verse streekproducten en voorverpakt ijs (geen schepijs).

Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31, Maasland

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Een familiebedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde biodynamisch worden gekweekt.  Zij telen oude druivenrassen zoals de Blauwe Frankenthaler, Black Alicante en Muscaat van Alexandrië in 15 druivenserres. Geopend in het druivenoogstseizoen van half augustus tot einde druivenoogst.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight, Zwethkade Zuid 45, Den Hoorn

zwart houten gebouw met daar in een melktap en een automaat met kaas en eieren bij Melk Lokaal Westgaag in Midden-Delfland

Melk Lokaal Westgaag
Melk Lokaal Westgaag, van Peter en Corine Zeeuw, is een nieuwe leverancier van streekproducten in Midden-Delfland. Hier kun je terecht voor overheerlijke melk van roodbonte koeien, vers uit de melktap en voor kaas en eieren.

De zelfbedieningsautomaten zijn geopend van maandag t/m vrijdag: 09.00 -20.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 18.00 uur.

Melk Lokaal Westgaag, Westgaag 11, Maasland

Bavette Farmshop
Bij Bavette’s Farmshop kun je terecht voor het smaakvolle en (h)eerlijke vlees van hun eigen boerderij, geweldige versmaaltijden gemaakt door Chef Donald, lokale producten, wijnen en delicatessen. Er wordt gewerkt met seizoensproducten.

De Farmshop is geopend van woensdag t/m zaterdag 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Bavette Farmshop, Kortebuurt 15, Maasland

vleespakket van Hoeve Rust-hoff van hun eigen Blaarkoppen in Midden-Delfland

Hoeve Rust-hoff
De biologische boerderij van Jeroen en Gusta van der Kooij biedt zowel eerlijk en biologisch rundvlees van eigen Blaarkoppen als dagverse zuivel. In de webshop vind je vleespakketten met eerste kwaliteit biologisch rundvlees en dagverse zuivel zoals melk, karnemelk, yoghurt en vla.

Afhalen van streekproducten kan op vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Hoeve Rust-hoff, Broekpolderweg 3, Maasland

Streekproducten uit delft midden-delfland

Hoeve Biesland
Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij waar je terecht kunt voor vlees, brood, rauwe melk en groenten van eigen bedrijf en van collega-boeren, tuinders en akkerbouwers uit de regio. Ook kan je bij Hoeve Biesland terecht voor een groente- en fruit abonnement ‘Kistje vol Smaak’.

De boerderijwinkel is geopend ma t/m vrij van 10.00 – 17.00 en za van 09.00 – 17.00 uur. Zondag is de winkel gesloten.

Hoeve Biesland, Bieslandseweg 1, Delfgauw

Bekijk hier de streekproducten bij het sfeervolle Hoeve Avondrust, waar wij in de herfst van 2019 op bezoek waren.

Fotografie Stilleven door ‘Arti Delflandiae’

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.