Verse streekproducten kopen bij lokale boeren en telers is op het moment enorm in populariteit toegenomen. Bovendien weet je door de korte ketens ook waar het eten vandaan komt, dat het vers is en dat het met liefde is geproduceerd.

Puur, vers, smaakvol en lokaal

Bewoners van onze mooie regio weten deze weg natuurlijk al veel langer te vinden maar ook de stedeling gaat nu graag en steeds vaker direct boodschappen doen bij de boer. Het uitzicht op de polder is natuurlijk ook een aangename afwisseling! De verbinding tussen stad en platteland is op deze manier snel gemaakt en biedt een absolute meerwaarde.

Bovendien is een bijkomend voordeel dat de producten over het algemeen nauwelijks bestrijdingsmiddelen bevatten en dat er geen geur-, kleur- of smaakstoffen worden toegediend.

Midden-Delfland is bij uitstek een gebied waar veel voedsel geproduceerd wordt.

Waar kan je de streekproducten kopen?

De vraag naar streekproducten – die als trend al langer onderweg is – zal alleen maar groeien! Een mooie reden om de locaties waar je streekproducten kan bestellen en/of ophalen op een rij te zetten.

Fiets je graag langs alle adressen? Klik dan hieronder voor de fietsroute langs de streekproducenten in Midden-Delfland. Leuk om te doen op zaterdag, dan is alles open!

Tip: kijk van tevoren naar de openingstijden per locatie, deze kunnen variëren of eventueel gewijzigd worden.

Boodschappenroute Midden-Delfland
Boerderij Landlust - kippen

Boerderij Landlust
Boerderij Landlust wordt gerund door het jonge stel Roel en Femke van Buuren. “We zien een veranderende vraag naar voedsel. Meer transparantie voor pure en lokale producten. We willen de grond benutten voor de productie van natuurlijke melk met een goede prijs.”

Boerderij Landlust, Oostgaag 27, Maasland

foto met Kaasmeesters Corné en Paul in de kaaskelder met hun goudse kazen op houten planken

Delflandse Kaasmeesters
De Delflandse Kaasmeesters Corné en Paul zijn jonge boeren uit Midden-Delfland die ambachtelijke kaas maken met een streekeigen karakter. Bij de kaaskeuring in Hoornaar winnaar van Goud, Zilver en de consumentenprijs voor enkele van hun kazen.

Kazen zijn online en via lokale winkels te koop. Klik hier voor de verkooppunten.

Hoogebrugge Natuurlijk
Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge wonen met hun kinderen en een vrolijke beestenboel op de boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen. Alweer de vierde generatie Hoogerbrugges op deze plek. ‘Natuurlijk Boeren’ is hun manier van leven.

De boerderij is momenteel niet open voor bezoek maar er worden bestellingen aangenomen.

Hoogerbrugge Natuurlijk, Hofweg 93, Rotterdam

Kaas en Zuivelboerderij van Winden
Een familiebedrijf in een monumentale boerderij, van oudsher een melkveehouderij. Momenteel hebben ze de zorg voor 60 melkkoeien, 25 stuks jongvee en zijn ze daarnaast dagelijks bezig met het produceren van de beste kwaliteit kaas- en zuivelproducten!

Kaas en Zuivelboerderij van Winden, Gaagweg 36, Schipluiden

Boerin in Midden-Delfland
Bij Boerin in Midden-Delfland, Jacqueline van Staalduinen, is vlees te koop van Holstein koeien. Het vlees is te koop in vleespakketten. Ook verkoop ze rauwe melk en rauwmelkse yoghurt. Naar eigen zeggen de lekkerste die er is. Voor het kopen van zuivel kun je langskomen (ma t/m don 13.30-17.30u en vrij/za 8.30-16.00u). Vleespakketten zijn te bestellen via boerininmiddendelfland@gmail.com.

Boerin in Midden-Delfland, Scheeweg 2, Maasland

Zuilvercoöperatie Delflandshof

Zuivelcoöperatie Delflandshof
Local-to-local: Échte Delflandse boerenzuivel wordt ambachtelijk en duurzaam bereid in een kleinschalig zuivellokaal in Maasland in de groene long van de Metropoolregio Den Haag- Rotterdam. De verse zuivel van Deflandshof kun je in Midden-Delfland vinden bij de verkooppunten: AH Buckers Schipluiden, AH Maasland, John Thebe’s Grofa Shop Maasland, Hoeve Bouwlust Maasland en Plus Van Leeuwen Den Hoorn.
En bij deze verkooppunten: www.delflandshof.nl

Hoeve Bouwlust Streekproducten winkel in oude hooiberg bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
De boerderij is getransformeerd tot een bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en ontspannen overnachten. De boerderij fokt jongvee voor de melk. De streekwinkel is geopend voor heerlijk verse streekproducten en voorverpakt ijs (geen schepijs).

Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31, Maasland

zwart houten gebouw met daar in een melktap en een automaat met kaas en eieren bij Melk Lokaal Westgaag in Midden-Delfland

Melk Lokaal Westgaag
Melk Lokaal Westgaag, van Peter en Corine Zeeuw, is een nieuwe leverancier van streekproducten in Midden-Delfland. Hier kun je terecht voor overheerlijke melk van roodbonte koeien, vers uit de melktap en voor kaas en eieren.

De zelfbedieningsautomaten zijn geopend van maandag t/m vrijdag: 09.00 -20.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 18.00 uur.

Melk Lokaal Westgaag, Westgaag 11, Maasland

Bavette Farmshop
Bij Bavette’s Farmshop kun je terecht voor het smaakvolle en (h)eerlijke vlees van hun eigen boerderij, geweldige versmaaltijden gemaakt door Chef Donald, lokale producten, wijnen en delicatessen. Er wordt gewerkt met seizoensproducten.

De Farmshop is geopend van woensdag t/m zaterdag 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Bavette Farmshop, Kortebuurt 15, Maasland

vleespakket van Hoeve Rust-hoff van hun eigen Blaarkoppen in Midden-Delfland

Hoeve Rust-hoff
De biologische boerderij van Jeroen en Gusta van der Kooij biedt zowel eerlijk en biologisch rundvlees van eigen Blaarkoppen als dagverse zuivel. In de webshop vind je vleespakketten met eerste kwaliteit biologisch rundvlees en dagverse zuivel zoals melk, karnemelk, yoghurt en vla.

Afhalen van streekproducten kan op vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Hoeve Rust-hoff, Broekpolderweg 3, Maasland

Ontmoet de makers

Midden-Delfland kan je niet alleen beleven, je kunt het ook proeven. In het open en groene polderlandschap zijn boeren dagelijks bezig om de mooiste streekproducten te maken. Gemaakt in de buurt (dus korte ketens), vaak biologisch en met aandacht voor het welzijn van de dieren. En ouderwets vol van smaak, zoals het bedoeld is. Daarin herken je het vakmanschap en de passie van de boeren uit Midden-Delfland. Dus lees verder en ontmoet de makers!

Ontmoet de makers
Boer Roel, Femke en Levi van Buuren van Boerderij Landlust in hun schuur in Midden-Delfland met kaas en eieren met in de achtergrond hooibalen streekproduct maker
Maaike Sonneveld en chef Donald van Bavette achter een display met vlees van hun Wagyu en Hereford koeien in Midden-Delfland maker boer
Fotografie Stilleven door ‘Arti Delflandiae’

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.