Je kunt bij Hoogerbrugge Natuurlijk terecht voor verschillende workshops en handgemaakte producten van wol.

Wollige handwerken en workshops

Jaarlijks geven de schapen zachte wol, een prachtig natuurlijk product wat zich leent voor allerlei doeleinden. Het werken met wol is heerlijk ontspannend en het resultaat geweldig.

De geschoren vachten verwerken wij milieuvriendelijk met groene zeep en handkracht tot zachte warme diervriendelijke gevilte vachten, een aanwinst als kleed voor de kachel of buiten op een bankje.

Zelf een vacht leren vilten? dat kan tijdens onze dagworkshop. In kleine groepen gaan we aan de slag met een vacht van een Quessant schaapje, afgewisseld met een heerlijke uitgebreide lunch en een kijkje op de boerderij, bij de schaapjes gaat iedereen met zijn eigen gemaakte vacht naar huis.

Voor de poezenmandjes, windlichten of de engeltjes plannen we een dagdeel. We verzinnen steeds nieuwe dingen en spelen graag in op uw wensen.

Spinnen, breien of weven de mogelijkheden met wol zijn oneindig. Het op natuurlijke wijze verven van de wol is net toveren. Met fluitekruid, uienschillen of walnoten, het is maar net wat de natuur ons geeft, krijg je de meest prachtige kleuren wol.

De wolwerkplaats opent op afspraak. Meer informatie is te vinden op onze website via Hoogerbrugge Natuurlijk. Of per e-mail lbhoogerbrugge@gmail.com

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende streekproduct activiteiten.

25 mei
- 26 mei
11:00
Dakendagen Rotterdam Rotterdam de Boer Op
lichtblauw icoon van een kaas/streekproduct
Bezoek de Dakendagen en ontdek de streekproducten van Midden-Delfland!
19 jun
14:00
Workshops tekenen voor jonge kunstenaars die nog beter willen tekenen
21 jun
- 23 jun
12:15
Varend Corso 2024 - Midden-Delfland
Dit event vol prachtige bloemen, planten en groenten mag je niet missen!