Middenin de Randstad ligt een bijzonder open en groen landschap.
Op slechts enkele kilometers afstand van de drukke binnensteden van
Den Haag, Delft, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Westland en Hoek van Holland is er volop ruimte om te onthaasten en genieten van rust, ruimte en stilte.

Beleef het open landschap

Van een groen landschap naar een herfstig landschap. Ook in het najaar kan je hier genieten van de natuur. Alleen, in gezelschap, met het gezin. Actief of juist ontspannen? Wij hebben de tips voor in het najaar om in Midden-Delfland te genieten van natuur, cultuur en streekproducten.

Tips voor een leuke dag uitin Midden-Delfland in het najaar

Ontspannen zomer gehad? Ook in het najaar kan je hier in Midden-Delfland op vele manieren ontspannen. Wij hebben een aantal natuur en cultuur uitjes voor je op een rij gezet. Waar wordt jij blij van?

gezin in elektrische sloep van Warbout op de Foppenplas in Midden-Delfland op een zomerse zonnige dag

Tip 1: Vaartochtje in het najaar

In het najaar zijn er vaak heerlijke warme dagen die je uitnodigen om te genieten van een vaartochtje. Varen in het stiltegebied van het waterrijke Midden-Delfland belooft een ontspannende dag op het water. Het geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Huur een e-sloep en volg één van de routes uit het vaarroutenetwerk.

Kom varen in Midden-Delfland
maasland gevel huis

Tip 2: Leuke buiten uitjes

Je staat vanuit de stad zo in de polder van Midden-Delfland. En hier is zoveel te ontdekken en te doen! Wij laten je graag zien hoe en waar jij een leuke dag buiten kunt beleven met je gezin, alleen of met een vriend(in). Kijk je mee?

Bekijk meer leuke buiten uitjes

Tip 3: Dineren in Midden-Delfland

Als het iets vroeger donker wordt, dan is het met een kaarsje op tafel zo ontzettend knus om uit eten te gaan. Kom naar deze bijzondere restaurants in de groene polders of in een van de dorpskernen. En laat je hier verwennen door de gastvrijheid én heerlijk eten. Laat je weten of het heeft gesmaakt?

Kom uit eten in Midden-Delfland
Museum de Schilpen

Tip 4: Kunst, cultuur en historie in Midden-Delfland

Van schattige musea, verbinding tussen stad en platteland en een ode aan Midden-Delfland. Je kan hier terug in de tijd en meer leren over het eeuwenoude landschap. En er is ook kunst in een beeldentuin, een mooie fietsroute, een oud Hollands snoepwinkeltje en exposities met prachtige kunst. Kom je kijken?

Geniet van kunst, cultuur en historie in Midden-Delfland

Tip 5: Boodschappen rondje langs de boeren

Kom op zaterdag boodschappen doen in Midden-Delfland! Verser krijg je de producten niet. Koop bij lokale boeren en telers zuivel, vlees, fruit of groenten. Het is niet alleen vers, maar je weet ook dat het met veel liefde is geproduceerd. Wij hebben de locaties in Midden-Delfland waar je streekproducten kan bestellen en/of op kan halen in een boodschappenroute. Klik hieronder voor de fietsroute.

Fiets de boodschappenroute in Midden-Delfland
bezoekers in het Stedelijk Museum Schiedam voor de tentoonsteklling Levend Landschap met schilderijen en kunst o.a. over het landschap van Midden-Delfland

Tip 6: Tentoonstelling + fietsroute

Deze zomer is in het Stedelijk Museum Schiedam een mooie tentoonstelling te zien over ‘Levend Landschap’. De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars vanaf de zestiende eeuw o.a. Midden-Delfland vastlegden in schilderijen. Een bijpassende fietsroute neemt je mee het gebied in, zodat je kunt zien hoe het landschap er nu uitziet. Je kunt met de route starten of eindigen in het Stedelijk Museum Schiedam.

Kom naar de tentoonstelling Levend Landschap

Ode aan Midden-Delfland

Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers in 2022 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

Programma Ode aan Midden-Delfland

Genieten in het najaar

Er is zoveel leuks in Midden-Delfland te beleven, wij helpen je graag op weg om dit allemaal te ontdekken. Kies voor een dagje weg of voor een heerlijke midweek. Wij heten je graag van harte welkom!

2 personen bij een Bed & Breakfast in Midden-Delfland

Overnachten

Ook voor een weekend of midweek weg is het heerlijk in Midden-Delfland. Neem je fiets mee achter op de auto en ontdek vanuit je knusse B&B, vakantiehuisje of vanaf de camping het prachtige weidelandschap en de omliggende steden, Delft, Schiedam en Maassluis.

Overnachten in Midden-Delfland
wit fotoframe op palen in een weiland in Midden-Delfland

Agenda

Altijd leuk om tijdens je verblijf in Midden-Delfland lokale tentoonstellingen, exposities of evenementen te bezoeken. Zeker wanneer je daarmee een nog fijner en completer beeld krijgt van het heden en verleden van Midden-Delfland. In onze agenda vind je een mooi overzicht wat er te doen is.

Agenda
B&B Maasland - huurfietsen

Bereikbaarheid

Midden-Delfland ligt met zijn groene, open gebied tussen de steden Den Haag, Delft en Rotterdam. Het is vanuit de regio goed bereikbaar met de fiets en het OV. Van verder weg is het uiteraard goed bereikbaar met de auto. Wij helpen je op weg met een handig overzichtje.

Bereikbaarheid

Headerfoto is van Danny Taheij.