Kom je ook naar buiten? In het buitengebied Midden-Delfland stap je met je wandelschoenen aan zo de polders in. Het blijft bijzonder om dichtbij de stad het leven op het platteland te ervaren. Maak kennis met de boeren, geniet van lokale streekproducten en ontdek verborgen plekjes. Hier heb je uitgestrekte weilanden, vaarten, pittoreske dorpen en veel leuke speelplekken. We willen je dit graag laten zien.

Kom naar buiten

Even een frisse neus halen, de kindjes uitlaten of jezelf trakteren op wat me-time. In Midden-Delfland kan je op verschillende manieren buiten zijn. Maak samen met je vriend(in) een ommetje en geniet erna op een terras. Kom met de (klein)kinderen spelen bij de boer spelen of kom op zondag onbeperkt pannenkoeken eten. Kijk hieronder voor alle tips. Veel (buiten)plezier!

Kom naar buiten uitjes voor jou

Onze tips voor jou voor een heerlijke activiteit in de buitenlucht in Midden-Delfland. Van een ontspannen ommetje tot uitdaging op de golfbaan. Bekijk de tips hieronder.

Ommetjes maken

Het maken van een ommetje is populair! Niet voor niets, want je maakt je hoofd even leeg, geniet van de rust, luistert een podcast, of je praat even bij met een vriend(in). De Ommetjes in Midden-Delfland zijn korte wandelingen van meestal 3 tot 9 kilometer. Dat maakt ze zo geschikt voor ‘even tussen het werken door’ of heerlijk na het avondeten. Kom naar buiten en ontdek nu de nieuwste ommetjes.

Ontdek de 50 ommetjes

Pittoresk Maasland

Maasland is een klein dorp, maar vroeger onderdeel geweest van de drukke handelsroute tussen Amsterdam en Hellevoetssluis. Je stapt hier in het centrum van het dorp dan ook even terug in de tijd. Je vindt er prachtig verzorgde pandjes, gevels en details. Tips voor een bezoek aan Maasland lees je in de blog. Leuk om een keer te bezoeken!

Ontdek Maasland

Golfbaan Delfland

Samen een sportief dagje weg is altijd leuk. Op de Golfbaan Delfland is een pay- en play golfbaan met een 27-holes course en een uitdagende 9-holes course. Maak je dag echt leuk en uitdagend: boek dan een clinic bij één van de pro’s!

Pal aan de golfbaan en de oefenfaciliteiten ligt Brasserie Delfland met een heerlijk zonnig terras en een prima kaart.

Kom een keer golfen

Volg een leuke fietsroute

Als je fan bent van open en groene landschappen, dan is Midden-Delfland echt een fietsgebied voor jou. Het cultuurhistorische veenweidelandschap is een baken van rust en ruimte middenin de Randstad. Fietsen is bij uitstek een manier om het gebied te ontdekken. Weilanden, polders, plassen, steeds biedt het landschap uitzicht op een verre horizon. We hebben enkele fietsroutes voor je verzameld, door onze partners gemaakt, die je helpen het prachtige gebied van Midden-Delfland te ontdekken.

Leuke fietsroutes

Kom naar buiten uitjes met kids

Onze tips voor het hele gezin voor een leuke middag buiten in Midden-Delfland. Ontdek leuke buiten speelplekken, wordt lekker vies en kom gezellig ergens binnen opwarmen. 

Buiten spelen

Weer of geen weer, het is altijd goed om zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Ga je graag met de kinderen eropuit en ben je opzoek naar leuke speeltuinen in Midden-Delfland? Zoek niet verder, je hebt ze gevonden! Hier zijn toffe natuurspeeltuinen, leuke terrassen met speelplaats en dierenweide.

Dit is hét overzicht van de leukste speeltuinen in Midden-Delfland.

Leukste buitenspeelplekken

Winterfun bij De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel doet zijn naam eer aan: hoe gekker hoe leuker is hier de gedachte. Op de rand van de stad en de natuur is dit een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan.

De Vreemde Vogel is buitengewoon & gewoon buiten.

Deze locatie is kindvriendelijk voor alle leeftijden. Je vindt hier een escaperoom, kinderboerderij met geitjes, schapen en kippen, er is een speeltuin en bij slecht weer wordt er binnen geknutseld. Deze winter kan je er ook weer curlen op hun eigen curlingbaan! De curlingbaan (zij noemen hem Duckling) is onder het overdekte winterterras, de kampvuurtjes met glühwein en de schapenvachtjes zorgen voor extra gezelligheid. Geen officiële ijsbaan, maar een kleinere kunststofbaan met grote badeenden als stenen om te schuiven. Een hartstikke leuk spel voor met vrienden of het gezin! En natuurlijk is er een overdekt terras voor heerlijke hapjes en (warme) drankjes.

Spelen bij De Vreemde Vogel

Op bezoek bij Hoeve Bouwlust

Op deze gezellige boerderij kan je van alles doen. Je kan er een bakje huisgemaakte ijs kopen in de streekproductenwinkel, je kan verse melk tappen, maar je kunt er ook naar een Escape Room! Even de boer helpen en tussen de koeien staan? Dat mag ook.

Hier organiseren ze altijd leuke activiteiten.

Je kunt er de hele winter terecht voor andere binnen- en buitenactiviteiten zoals Boerenbalspel, Huifkarrit of Boerengolf.

Activiteiten bij Hoeve Bouwlust

Zondag = pannenkoekendag!

Lekker buiten geweest? Bij Brasserie Oostgaag kan je gezellig binnen uit eten. Op zondag is het ideaal om samen met het gezin aan te schuiven. Iedereen bestelt hier wat hij/zij trek in heeft.

Meestal hebben de kinderen wel zin in een heerlijke pannenkoek, toch?

Voor de kinderen t/m 10 jaar betaal je slechts 7,00 euro en kunnen ze onbeperkt pannenkoeken eten en krijgen ze een lekker een ijsje toe. Het zijn volgens vele kids de állerlekkerste pannenkoeken!

Pannenkoeken eten

Samen een taartje eten bij de buurvrouw

Niet zomaar de buurvrouw, nee Dé Buurvrouw. En oef, wat is het hier gezellig! Tijdens de wintermaanden ben je Bij de Buurvrouw welkom voor een verwarmende lunch, heerlijke huisgemaakte taart (de worteltaart is superlekker) of soep passend bij het weer. De kinderen kunnen (bij droog weer) ook lekker rondrennen op het grasveld, bij de kippen kijken of speel gezellig samen een spelletje aan tafel. Ze zijn geopend van donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tip, combineer dit met een bezoekje aan de overburen: Hoeve Bouwlust!

Naar de buurvrouw