Kom je ook naar buiten? In het buitengebied Midden-Delfland stap je met je wandelschoenen aan zo de polders in. Het blijft bijzonder om dichtbij de stad het leven op het platteland te ervaren. Maak kennis met de boeren, geniet van lokale streekproducten en ontdek verborgen plekjes. Hier heb je uitgestrekte weilanden, vaarten, pittoreske dorpen en veel leuke speelplekken. We willen je dit graag laten zien.

Kom naar buiten

Even een frisse neus halen, de kindjes uitlaten of jezelf trakteren op wat me-time. In Midden-Delfland kan je op verschillende manieren buiten zijn. Maak samen met je vriend(in) een ommetje en geniet erna op een terras. Kom met de (klein)kinderen spelen bij de boer in het spectaculaire maïsdoolhof of huur een sloep voor een middag op het water. Kijk hieronder voor alle tips. Veel buitenplezier!

Kom naar buiten uitjes voor jou

Onze tips voor jou voor een heerlijke activiteit in de buitenlucht in Midden-Delfland. Van een ontspannen ommetje tot uitdaging op de golfbaan. Bekijk de tips hieronder.

Ommetjes maken

Het maken van een ommetje is populair! Niet voor niets, want je maakt je hoofd even leeg, geniet van de rust, luistert een podcast, of je praat even bij met een vriend(in). De Ommetjes in Midden-Delfland zijn korte wandelingen van meestal 3 tot 9 kilometer. Dat maakt ze zo geschikt voor ‘even tussen het werken door’ of heerlijk na het avondeten. Kom naar buiten en ontdek nu de nieuwste ommetjes.

Ontdek de 50 ommetjes

Pittoresk Maasland

Maasland is een klein dorp, maar vroeger onderdeel geweest van de drukke handelsroute tussen Amsterdam en Hellevoetssluis. Je stapt hier in het centrum van het dorp dan ook even terug in de tijd. Je vindt er prachtig verzorgde pandjes, gevels en details. Tips voor een bezoek aan Maasland lees je in de blog. Leuk om een keer te bezoeken!

Ontdek Maasland

Golfbaan Delfland

Samen een sportief dagje weg is altijd leuk. Op de Golfbaan Delfland is een pay- en play golfbaan met een 27-holes course en een uitdagende 9-holes course. Maak je dag echt leuk en uitdagend: boek dan een clinic bij één van de pro’s!

Pal aan de golfbaan en de oefenfaciliteiten ligt Brasserie Delfland met een heerlijk zonnig terras en een prima kaart.

Kom een keer golfen

Land Art Delft

Je kan buiten kunst kijken in het kunst landschapspark van Land Art Delft (LAD). Het is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Delft, naast het Art Centre Delft. In het gebied van 30 hectare staan meer dan 70 sculpturen van internationale kunstenaars van wereldformaat. Het bied een kunstzinnige dag buiten!

Buiten kunst kijken

Boerenoogsfeest

Zaterdag 8 oktober is het weer Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve in Midden-Delfland! Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging organiseren volop leuke activiteiten. Denk aan een streekproductenmarkt, fietsroutes, demonstraties, kinderactiviteiten en live-muziek. Het gehele programma lees je hier. Kom je ook?

Het jaarlijkse Boerenoogsfeest

Volg een leuke fietsroute

Als je fan bent van open en groene landschappen, dan is Midden-Delfland echt een fietsgebied voor jou. Het cultuurhistorische veenweidelandschap is een baken van rust en ruimte middenin de Randstad. Fietsen is bij uitstek een manier om het gebied te ontdekken. Weilanden, polders, plassen, steeds biedt het landschap uitzicht op een verre horizon. We hebben enkele fietsroutes voor je verzameld, door onze partners gemaakt, die je helpen het prachtige gebied van Midden-Delfland te ontdekken.

Leuke fietsroutes

Fietsen huren

Wil je graag op de fiets het gebied verkennen, maar woon je net te ver? Je kunt elektrische fietsen reserveren bij Floriëtte Experience en De Zweth. Je kunt er zeker van zijn dat je de leukste plekjes vindt!

Fietsverhuur Floriette ExperienceFiets huren Aan de Zweth

Kom naar buiten uitjes met kids

Onze tips voor het hele gezin voor een leuke middag buiten in Midden-Delfland. Ontdek het nieuwe maïsdoolhof en kom spelen in een van de leuke buiten speelplekken!

Maïsdoolhof van Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust is een waar kinderwalhalla in de polder van Midden-Delfland. Voor kinderen die een uitje naar de boerderij leuk vinden, is dit de juiste plek!

Ieder jaar toveren ze het maïsveld om tot een echt doolhof, waarin je allerlei vragen over het thema moet beantwoorden. Aanrader!

Het maïsdoolhof van Hoeve Bouwlust is deze zomer wel heel bijzonder. Het verhaal is dat Circusdirecteur Dikke Deur, de lieve & trotse directeur van Circusboerderij Hoeve Bouwlust, op een avond thuiskomt na een drukke dag in het circus en zich enorm schrok! Al zijn lieve boerderijdieren zijn weg … Hij is heel erg verdrietig! Maar dan ziet hij opeens het vrolijke clowntje voor hem staan. “Ik ga je helpen”, zegt de clown.

Ben jij ook een clowntje? Dan kan je helpen om de boerderijdieren terug te vinden in het doolhof!
Het doolhof is elke dag geopend t/m september van 09.00 tot 18.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. Kosten € 5,50 per persoon.

En natuurlijk eindigt je uitje met het lekkerste ijsje van Midden-Delfland, gemaakt van echte boerenlandmelk.

Meer info over het Maïsdoolhof

Buiten spelen

Ga je graag met de kinderen eropuit en ben je opzoek naar leuke speeltuinen in Midden-Delfland? Zoek niet verder, je hebt ze gevonden! Hier zijn toffe natuurspeeltuinen, leuke terrassen met speelplaats en dierenweide.

Dit is hét overzicht van de leukste speeltuinen in Midden-Delfland.

Leukste buitenspeelplekken

Het water op met een e-sloep

Ook tijdens het najaar kan je nog genieten op het water. Stap in een elektrische sloep met het gezin. Geniet in alle stilte van de prachtige vaarwegen, flora en fauna.

Huur een e-sloep

De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel doet zijn naam eer aan: hoe gekker hoe leuker is hier de gedachte. Op de rand van de stad en de natuur is dit een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan.

De Vreemde Vogel is buitengewoon & gewoon buiten.

Deze locatie is kindvriendelijk voor alle leeftijden. Je vindt hier een escaperoom, kinderboerderij met geitjes, schapen en kippen, er is een speeltuin en bij slecht weer wordt er binnen geknutseld. Je kunt gratis gebruik maken van een roeiboot. En natuurlijk is er een heerlijk zonnig terras aan het water met heerlijke hapjes en drankjes. Ze organiseren er zo nu en dan speurtochten. 

Spelen bij De Vreemde Vogel

De Zweth

Op de grens tussen het Westland en Midden-Delfland ligt een voor velen verscholen plekje aan de rivier de Zweth. Het is een speelparadijs voor kinderen. 

Terwijl jij op het terras zit, zijn de kinderen heerlijk aan het klimmen, klauteren, steppen of varen.

Kies voor leuke activiteiten op het droge (steppen, midgetgolfen of heerlijk spelen in de speeltuin) of kies het ruime sop met een kano of e-sloep. Er zijn ook leuke arrangementen te boeken, zoals een ‘Bootje borrel BBQ’ of een ‘Polder Picknick’. Je kunt hier ook terecht als je een kinderfeestje wilt organiseren.

Spelen bij De Zweth