Waar kan je in Midden-Delfland spelen?

Ga je graag met de kinderen eropuit en ben je opzoek naar leuke speeltuinen in Midden-Delfland? Zoek niet verder, je hebt ze gevonden! Hier zijn toffe natuurspeeltuinen, leuke terrassen met speelplaats en dierenweide. Dit is hét overzicht van de leukste speeltuinen in Midden-Delfland. 

Hoeve Bouwlust

“Ik verveel me” hoor je hier niet, want hier bij Hoeve Bouwlust hoeft niemand zich te vervelen! Even hier naartoe voor een (heel!) lekker ijsje en spelen in de speeltuin is al fijn, maar er is zijn hier toffe activiteiten te boeken voor het hele gezin. Beleef de unieke ontdekkingstocht met GPS door het maïsbladpad (geopend vanaf 16 juli) of maak je klaar voor een potje boerengolf! Er zijn ook twee verschillende escaperooms voor wat jongere en oudere kinderen. En wist je dat de boer wel wat hulp kan gebruiken? Help hem met het melken van de koeien. Kijk even op de website voor meer info!

Hier wil ik naartoe

Wie wil er pannenkoeken?

Er zijn maar weinig kinderen die dan niet gaan juichen! En bij het Sonnetje in Maasland zijn ze superlekker. Bij deze authentieke boerderij ligt een heerlijk ruim terras en worden de kleintjes verwend met een fantastisch kindermenu. Heb je besteld? Dan springen de kids graag de toffe speelschuur in voordat de pannenkoek wordt geserveerd. Deze binnenspeeltuin zit rechts van de ingang en is voor peuters en kleuters hartstikke leuk! Zij blij – jij blij!

Hier wil ik naartoe

Zin om vies te worden?

Speelpolder het WIJland ligt aan de rand van Midden-Delfland en is dé natuurspeeltuin om hutten te bouwen en vies te worden. Navigeer naar Woudweg 2 in Schiedam. Stap daar vervolgens op de trekvlot en trek jezelf naar de overkant. Je vindt er slootjes, spannende bruggen, een klein strandje, slingertouwen en genoeg water om in te ravotten. Volg ook het Beleefpad (1km) voor nog meer spel- en klimelementen en uiteindelijk kom je terecht bij Natuurspeeltuin Kethelpoort (Harreweg, Schiedam). Ook daar is genoeg uitdaging en plezier te vinden met de waterpomp, glijbanen en klimbomen.

Neem gerust zelf wat te eten en drinken mee. Er is geen horeca in de buurt.

3 x leuk terras mét speeltuin

Kom je ook graag ergens waar je kinderen het naar hun zin hebben en jij ondertussen rustig kan genieten op het terras? Dit zijn onze tips in Midden-Delfland.

1. Eetcafé de Bonte Haas

Je vindt de Bonte Haas aan de Zweth. Hier op het gezellige terras aan het water geniet je van de leuke sfeer, heerlijk eten, goede service en dat terwijl jouw kinderen zich goed kunnen vermaken in de leuke speeltuin naast het terras.

Hier wil ik naartoe

2. Paviljoen de Zweth

Aan de Zweth heb je volop pret! Deze fantastische plek komt vaker voor in lijstjes van de leukste speelplekken. Bij Paviljoen de Zweth kan je allerlei activiteiten boeken, maar ook gewoon op het terras genieten. Kinderen kunnen zowel in de binnen- als buitenspeeltuin spelen. Haal lekker een ijsje, kom hier minigolfen, fietsen of steppen of huur hier een e-sloep. Genoeg te doen.

Hier wil ik naartoe

3. Du Midi in Delfgauw

Even op vakantie naar … Delfgauw! Een ochtendje hier op het terras en je bent even in Frankrijk geweest. Het is hier heel ontspannen en de kids voelen dat ook. Zij kunnen hier tussen de geitjes en kippen spelen in de dierenweide. Willen ze nog meer diertjes zien? Dan kan je naar de kinderboerderij BuytenDelft, iets verderop richting de Delftse Hout.

Hier wil ik naartoe

Vreemd, maar o zo leuk!

Het staat niet voor niets in het “Nederland heeft alles” vakantieboek van Nicolette van Dam en Bas Smit. Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen kijk je je ogen uit. Dit buitenhotel biedt de gekste slaapplekken, maar ook als je hier niet verblijft ben je welkom in het restaurant. Alles is hier leuk en het menu is origineel (en lekker!). Werkelijk alles staat hier in het teken van … ja: vogels! De kids spelen heerlijk in de speeltuin en vermaken zich op de kinderboerderij met kippen, schapen en geitjes. Je kunt ook een spannende escaperoom, speurtocht of de Sunday Picknick reserveren!

Hier wil ik naartoe

Klauteren in het Klauterwoud

In de buurt van De Vreemde Vogel ligt het Klauterwoud. Ook deze tip staat in het “Nederland heeft alles” vakantieboek. Heb jij een of meerdere klimgeitjes thuis? Dan zijn ze helemaal in hun element in het Klauterwoud. Deze buitenspeeltuin in de Broekpolder is een avontuurlijke speelplek voor jong en oud die houden van avontuur, water en … modder. Ook hier mag je lekker vies worden, over paden struinen, door de greppels kruipen, over boomstammen lopen en het labyrint in. Er is ook een kabelbaan en diverse speeltoestellen. Goed om te weten, deze natuurspeelplaats is ook geschikt voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Neem lekker je eigen eten en drinken mee. Je kunt hier op de weide met picknicktafels rustig zitten. Er zijn toiletten* en er is een mogelijkheid om water te tappen en je handen te wassen.
* De toiletten zijn op woensdagmiddag en in het weekend open. 

Ingang: Het Klauterwoud ligt tussen de Polderpoort en het Educatief Archeologisch Erf. Bij Stichting Survival Vlaardingen kun je het labyrint betreden.
Parkeren: Watersportweg 11

4 x kinderboerderijen in Midden-Delfland

Hieronder nog meer speeltuinen in omgeving Midden-Delfland die een bezoekje waard zijn! Kijk voor openingstijden op de website van de speeltuin.

 1. Belevenisboerderij Schieveen | Een kinderboerderij met veel activiteiten, horeca, streekwinkel en natuurspeeltuin om in vies te worden!
  adres: Oude Bovendijk 220, Rotterdam
 2. Kinderboerderij de Kakelenburg | Kinderboerderij met herten, konijnen, geiten, schapen en meer.
  adres: 2636 EH Schipluiden
 3. Kinderboerderij Hertenkamp Maasland | Kinderboerderij met herten, walibi’s, geiten en meer.
  adres: Molenweide 4A, Maasland
 4. Kinderboerderij Tanthof | Kinderboerderij én waterspeeltuin (horeca aanwezig)
  adres: t.h.v. Kalfjeslaan 135, Delft

Meer lezen?

Op een terrasje ontspannen? Ontdek de leukste terrassen

Vakantie in Midden-Delfland? Hier zijn prachtige overnachtingslocaties. 

Zin om hier te varen en een sloep te huren? Kijk hier voor meer waterpret.

De hele zomer lang is het cultuurfestival ODE aan Midden-Delfland, kijk hier voor de activiteiten

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.