Midden-Delfland nodigt uit voor een samenzijn met je familie. Een wandeling in het weekend, even uitwaaien en onderweg een ijsje eten op een woensdagmiddag. Of een groots verjaardagfeest met opa en oma.

Warme gastvrijheid

Brasserie Oostgaag is voor veel mensen een vertrouwde locatie. Mooie ruimten, mooie gerechten en heerlijke terrassen. Hoeve Bouwlust is een plek van gezelligheid voor jong en oud. Boerengezelligheid, een fijn terras, zelfgemaakt ijs en overal dieren en speelplekken voor de kinderen.

Bij de Buurvrouw kun je terecht voor uitstekende thee en koffie met iets lekkers. Je zit heerlijk binnen in de lichte ruimte of op het terras met uitzicht op de weilanden. Praktisch gelegen naast het fietspad.

Voor een familiefeest bij de boer kies je voor De Paardenstal. Sinds 2003 is dit een prachtige locatie voor verjaardagsfeesten, bruiloften en familiebijeenkomsten. Naast een stijlvolle binnenruimte (grote en kleine zaal) is er een ruim en zonnig terras met uitzicht op de weilanden en grazende koeien. Je geniet hier in alle rust van wat het buitenleven te bieden heeft.

Koffiehuis De Hooiberg is de pleisterplaats voor veel fietsers en wandelaars. Gelegen in het kleinste dorp van Nederland kun je dit zonnige terras niet missen. Proef beslist eens hun specialiteit: de Woudse Plak.

De Tuinderij is de ultieme feestlocatie met hilarische activiteiten voor uw  familiedag. Versla opa met vier op een rij of bij de wc-potten race. Eindigen met een barbecue op het terras aan het water en je bent een fijne herinnering rijker.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.