Kom varen in Midden-Delfland

Varen in het waterrijke Midden-Delfland … Dit belooft een ontspannende of sportieve dag op het water met een ultiem gevoel van vrijheid. Misschien is de pracht van dit mooie gebied wel het beste te beleven vanaf het water. De flora en fauna en het uitzicht op de polders komen goed tot hun recht. Huur een elektrisch bootje en volg een van de routes uit het vaarroutenetwerk. Geniet in een kano van de rust terwijl jij sportief bezig bent of laat je rondvaren tijdens een rondvaart door de polders.

Ga je stuurboord of bakboord? We hebben wat leuke opties op een rijtje gezet dus ‘ship ahoy’ en stap aan boord!

Sloep huren in Midden-Delfland

We bieden je graag een overzicht waar je een sloep in Midden-Delfland kan huren. Huur een sloep als je een verjaardag wilt vieren, huur een sloep als je even wilt ontspannen, huur een sloep als je met de (klein)kinderen iets leuks wilt doen. Kies uit een sloep, e-sloep of fluisterboot. De fluisterboot is een elektrisch bootje en maakt geen geluid … ssstt. In het stiltegebied van Midden-Delfland is zo’n boot hartstikke welkom. Onderaan deze pagina leggen we je hier meer over uit.

Kijk nu bij een van de onderstaande aanbieders voor het huren van jouw sloep!

1. Sloep huren van De Zweth

Bij De Zweth kan je allerlei activiteiten boeken, zoals het huren van een elektro-sloep. Je kan ook een heerlijk gevulde picknickmand met verse broodjes erbij reserveren. De sloep is fluisterstil zodat je in het stiltegebied mag varen. In de boten passen 8 personen. De boten zijn comfortabel, eenvoudig te bedienen en een vaarbewijs is niet nodig.

Sloep huren bij De Zweth
Warbout - sloep huren Midden-Delfland

2. Sloep huren bij Warbout Rondvaarten

Bij Warbout Rondvaarten in Maasland kan je een 6 of 8-persoons elektrische sloep huren. Na een goede uitleg kan je op pad met dit geluidsloze bootje. Met de leuke vaarroutes als tip kan je naar leuke locaties voor een smakelijke stop, richting Vlaardingen of dobberen op de Foppenplas.

Sloep huren bij Warbout Rondvaarten
sloep huren mensen in boot randstad recreaties

3. Sloep huren van Randstad Recreaties

Ontsnap aan het dagelijkse ritme en de bijhorende hectiek. Tijdens het varen met de ‘fluistersloep’ kom je tot rust. Geen ronkende en stinkende brandstofmotor, maar het geluid van kabbelend water en de geuren en weidse blikken van de omgeving. De 4 fraaie luxe elektrische sloepen liggen o.a. aan de steiger bij Brasserie de Buytenplaets, dus je kunt een dagje varen ook nog combineren met koffie, lunch, borrel en/of diner. Een heerlijke plek om verder te ontspannen.

Sloep huren van Randstad Recreaties
drie luxe elektrische sloepen van Floriette Experiece aan de steiger witte sloeps blauwe overkapping verhuur sloeps Midden-Delfland

4. Sloep huren van Floriëtte Experience

Floriëtte Experience biedt 3 luxe sloepen te huur aan: 2 elektrische sloepen waarmee je zelf op pad kunt en 1 grotere motorsloep waarmee je, met schipper, verderweg kunt. Ook bieden ze tal van vaararrangementen aan en kun je ’s avonds een vaartocht maken en de zonsondergang zien vanaf het water.

Sloep huren bij Floriëtte Experience
Sloep huren Midden-Delfland

5. Sloep huren van B&B Rechthuis van Zouteveen

Wat dacht je van een bezoek of verblijf bij het pittoreske B&B Rechthuis van Zouteveen, waar je een sloep kan huren om de Vlietlanden te ontdekken? De sloep wordt ook wel fluistersloep genoemd. Deze is geschikt voor 10 personen.Huren kan vanaf medio april tot half oktober. Heb je vooraf gereserveerd, maar valt het weer op de betreffende dag tegen, geen nood. Je kunt dan kosteloos annuleren.

Sloep huren bij B&B Rechthuis van Zouteveen
Sloep huren twee sloepjes liggen naast elkaar te huur bij Paviljoen 't `Middelpunt in Schipluiden in Midden-Delfland

6. Sloep huren van Paviljoen
’t Middelpunt

Bij Paviljoen ’t Middelpunt kun je op het terras aan het water genieten. Een fijne plek voor lunch en diner. Huur hier een fluistersloep en geniet optimaal van je vaaravontuur in Midden-Delfland. De elektrische sloepen kunnen, wanneer volledig opgeladen, 8 uur varen. De sloepen zijn geschikt voor 7 personen en honden zijn ook toegestaan aan boord. Voor het varen met de elektrische sloep is geen vaarbewijs nodig.

Sloep huren Paviljoen 't Middelpunt
foto van het terras van eetcafe de bonte haas en de huursloepen die voor het terras in het water liggen in het Westland

7. Sloep huren van Eetcafé de Bonte Haas

Je vindt de Bonte Haas aan de Zweth in Wateringen. Hier op het gezellige terras aan het water geniet je van de leuke sfeer, heerlijk eten, goede service. Je kan een heerlijk dagje varen combineren met genieten op het terrras, of je bestelt lekkere broodjes voor op de boot. Bij Eetcafé de Bonte Haas kan je een luxe & comfortabele sloep huren zonder vaarbewijs. Met een goede uitleg en aanwezige vaarroutes kun je onbezorgd vertrekken.

Sloep huren Eetcafe de Bonte Haas
Minicamping Zwetzone

8. Sloep huren van Minicamping Zwetzone

Minicamping Zwetzone heeft verschillende vaartochtjes uitgezet en deze zijn eenvoudig te volgen via de knooppunten van het vaarroute netwerk. Vaar langs verschillende molens die in Midden-Delfland te vinden zijn en geniet van de polders met koeien in de wei. Via het water kom je op plekken waar je zelfs met de fiets niet komen kan. De boot is geschikt voor 6 personen en uitsluitend tijdens je verblijf te reserveren in de receptie. De elektrische sloep van Minicamping Zwetzone is alleen te reserveren als je ook bij hen overnacht.

Sloep huren Minicamping Zwetzone
vlaardingen sloep huren bootverhuur

9. Sloep huren bij Spek-Takel

Bij Bootverhuur Spek-Takel kan je een hele fijne sloep huren met stuurconsole, elektrische start, comfortabele kussens en zwemtrap. Er kunnen maximaal 5 tot 6 personen aan boord stappen. Na een korte en duidelijke uitleg begint de tocht vanaf het begin van de Vlaardingse Vaart rechtstreeks het Midden-Delfland gebied in. Via de Boonervliet of de Noordvliet kom je bij het hart van dit gebied de “Foppenplas” waar je heerlijk kunt zwemmen en/of een terrasje aandoen.

Sloep huren bij Bootverhuur Spek-Takel

Rondvaart arrangementen

Wil je met een groep recreëren op het water in Midden-Delfland? Of wil je wil je het prachtige gebied ontdekken en zelf niet achter het roer? Dan kan je het beste mee op een rondvaart. Er zijn diverse rondvaarten door het gebied, bekijk de opties hieronder.

rondvaarten in Midden-Delfland

Warbout Rondvaarten

Al meer dan 25 jaar is Warbout rondvaarten een begrip in de regio­ en die ervaring zie je terug in de ruime keuze aan opties en bijzondere arrangementen. Wat dacht je van een high Tea op de beroemde Vlietlander II of Varen en een BBQ vanaf Hoeve Bouwlust?

Bekijk hier de Rondvaart arrangementen van Warbout Rondvaarten

Vlaardingse Fluisterboot

Op de Vlaardingse Fluisterboot ‘Adante’ kun je echt genieten van de natuur op het water. Ze bieden verschillende afvaarten met schipper. Een meevarende gids vertelt over de unieke flora en fauna op het veen en legt uit hoe het fraaie polderlandschap is ontstaan.

Bekijk hier de rondvaart van de Vlaardingse Fluisterboot
salonboot de Slakkenvaart vaart in Midden-Delfland langs groene bomen en de schipper steekt zijn duim omhoog

Rondvaartboot de Slakkenvaart

Salonboot De Slakkenvaart vaart door Midden-Delfland, het Westland en ook naar Delft. De Slakkenvaart verzorgt rondvaarten, ook in de herfst- en wintermaanden, en wordt verhuurd inclusief schipper.
 Deze is tevens gastheer, gids en entertainer en vertelt graag over de rijke historie van het gebied waar doorheen gevaren wordt en over de flora en fauna.

Bekijk hier de Rondvaart van Salonboot de Slakkenvaart

Rondvaart op een authentieke Westlander

Voor een prachtige rondvaart door het Midden-Delfland en het Westland kan je mee op een echte Westlander. De authentieke ‘Westlanders’ werden vroeger door beroepsschippers gebruikt welke het vervoer van groenten naar de veiling verzorgde en mest/aarde naar de tuinders. Onderweg wordt gezorgd voor koude of warme drankjes met iets lekkers. Bij minder weer zijn de schuiten overdekt. Het gezelschap kan ook per schuit of bus van/naar de locatie worden vervoerd.

Bekijk hier de rondvaart op een Westlandse van De Tuinderij

Ontspannen suppen

What’sup! “Heb jij al een keer gesupt?” of “zullen we gaan suppen?” Het is geen straattaal, nee SUP betekent Stand Up Paddling. Dat wordt dus suppen.

Suppen is sinds een jaar of twee een van de snelst groeiende watersport. Het is een soort van surfen zonder golven, waarbij je je voortbeweegt met een peddel. Suppen is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens bijzonder goed voor je lichaam. Je gebruikt namelijk heel wat verschillende spieren om overeind te blijven. En het is ook nog eens heerlijk ontspannen. Wil je ook suppen op de plassen en vlieten van Midden-Delfland? Huur een van de Sup boards van Warbout Rondvaarten.

groep jongeren op SUPS in Midden-Delfland zomer zonnige dag water varen
Huur een supboard bij WarboutHuur een supboard bij Flöriette Experience

Kano of kajak huren

Voor de sportievere waterliefhebbers zijn er ook kano’s en kajaken te huur in Midden-Delfland. Ontdek de verschillende wateren op een rustgevende, maar toch ook sportieve manier!

Op het mooiste kanaal van Nederland, de Vlaardingervaart, verhuurt Kanoverhuur Schipluiden naast het terras mooie één-, twee of drie persoonskano’s.

Bij De Zweth kan je diverse stabiele één- of tweepersoons kajaks en Canadese kano’s huren. In de Canadese kano is ruimte voor 2 of 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Maak een mooie tocht over de Zweth.

Delflandse trekvaarten

Meer dan twee eeuwen lang was de trekschuit, voorloper van de stoomboot, een bekend beeld in Midden-Delfland. Met de opkomst van de stoomboot, de tram en de trein verdween deze vorm van vervoer. Nu doet de trekvaart opnieuw zijn intrede.

Langs de Delflandse trekvaarten zijn nog diverse details zichtbaar uit de tijd van de trekvaart, zoals jaagpaden, naamverwijzingen, bruggetjes en rolpalen. Historicus Jacques Moerman schreef voor ons acht verhalen over de historie van de Trekvaart waarmee hij ons meeneemt in het ontstaan van de trekvaart tot de zichtbare details in het huidige landschap.

Lees meer over de historie van de Delflandse Trekvaarten

Agenda

Kijk ook regelmatig in onze agenda voor uitjes op het water in Midden-Delfland. Er zijn veel leuke activiteiten rond varen in het gebied. Zo wordt ieder jaar de Delflandrace georganiseerd en kan je mee op rondvaarten.

Agenda

Vaarroutenetwerk Midden-Delfland

De voorpret van een vaartocht zit ook in een goede voorbereiding. Start die bijvoorbeeld door een blik te werpen op het vaarroutenetwerk van Midden-Delfland. Dan kom je niet voor verrassingen te staan en geniet je nog meer van het gebied.

Vaarroutenetwerk - borden
Vaarroutenetwerk Midden-Delfland

De regels voor het varen in het stiltegebied

Circa 650 duizend hectare van Nederland is aangewezen als stiltegebied. Daarvan ligt ruim de helft in de Waddenzee en de Zeeuwse wateren. Best bijzonder dus dat er ook middenin de Randstad een stiltegebied ligt, Midden-Delfland.

Een stiltegebied is een gebied dat zo stil mogelijk gehouden wordt. Er zijn alleen geluiden toegestaan die noodzakelijk zijn om het gebied in stand te houden of te gebruiken. Je kunt daarbij denken aan het geluid van trekkers, een melkmachine of kettingzagen (bosbouw).

Varen in een stiltegebied: hoe hoort dat?

In de zomer is het vaak lekker druk op het water in Midden-Delfland. Het hoogheemraadschap van Delfland heeft daarom vaarregels opgesteld, zodat iedereen een mooie dag kan beleven op en aan het water. Om overlast op het water te voorkomen zijn door het Hoogheemraadschap van Delfland regels opgesteld waar je je aan dient te houden bij het varen in een stiltegebied.

Als waterliefhebber ben je natuurlijk voor plezier op het water. Houd ten alle tijden rekening met anderen. Draai bijvoorbeeld geen harde muziek, zorg dat anderen geen last van je hebben. Ga netjes met de natuur en omgeving om en gooi vooral geen afval overboord en laat niets achter.

Enkele regels om je aan te houden zijn:

  • maximaal 6 kilometer per uur voor motorboten
  • varen met een waterscooter of jetski is verboden, en
  • je houdt je aan de geluidsnorm van 40 decibel

Varen in een stiltegebied
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.