Kunst, cultuur en historie in Midden-Delfland

Ben je een cultuurliefhebber? Of wil je meer weten over het eeuwenoude landschap van Midden-Delfland? Ook in Midden-Delfland kan je genieten van historie, kunst en cultuur. Van exposities, fietsroutes, muziek en kunst of een combinatie van dit alles! Wij hebben de tips voor jou verzameld op deze pagina. 

Museum de Schilpen

Och, zó schattig! Dat is wat je denkt als je binnenstapt bij Museum de Schilpen. In het pittoreske Maasland stap je even terug in de tijd, maar hier in het museum helemaal. Het gebouw is tijdens de restauratie van 1981 tot 1985 als museum ingericht. In de winkel, met de originele inrichting van begin 1900, wordt een keur aan ouderwets snoep verkocht en boeken over (streek)historie. Op het binnenplein, dat het museum verbindt met gebouw Tavenu, de oorspronkelijke feest- en vergaderzaal uit 1905, kun je heerlijk uitrusten met een kopje koffie of thee.

Meer informatie over Museum de Schilpen

Museum het Tramstation

Hier zijn altijd interessante exposities te bewonderen. Museum het Tramstation is gevestigd in Schipluiden in een voormalig tramstation van de WSM, de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij, en huisvest bovendien de Historische Vereniging Oud-Schipluiden. Deze vereniging organiseert wisselende tentoonstellingen naast de vaste exposities over het kasteel Keenenburg en de WSM.

Naar museum het Tramstation

Expositieruimte TAVENU

Er is geen dorp met een grootte van Maasland dat kan pronken met een expositieruimte als Tavenu. Het gebouw dat in 1905 gebouwd werd als feestzaal op het Pynasplein in de historische dorpskern van Maasland doet sinds 1989 dienst als een mooie expositieruimte met een goede indeling en lichtval.

Zes maal per jaar vanaf oktober tot en met maart vinden er tentoonstellingen plaats van kunstenaars afkomstig van waar dan ook. Alle mogelijke exposities van schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, keramiek, houtbewerkingen, modelobjecten e.d. zijn te zien. Om de twee jaar, vaste prik in maart, wordt de expositie ‘kunstenaars/hobbyisten’ uit de omgeving gehouden. In de zomermaanden vinden zomerexposities plaats georganiseerd door Museum de Schilpen.

Naar expositieruimte TAVENU

Art Centre Delft

Art Centre Delft ligt midden in het natuurgebied van Midden-Delfland en is een combinatie van vergaderlocatie, een kunstgalerie en prachtige beeldentuin. Vanwege de beeldentuin krijgt het een plek op deze pagina. Het is als het ware een openlucht museum. Door het groene grasland te verrijken met kunstwerken die geïnspireerd zijn door de natuur en de locale geschiedenis, is het een uniek recreatie landschap geworden. Het is een bijzonder openbaar landschapspark te midden van de hectiek van de Randstad, waar men kan wandelen, fietsen, fotograferen, picknicken met familie of vrienden, vogels kijken of simpel relaxen met eventueel een boek.

In de galerie worden er vanuit stichting World Art Delft jaarlijks een aantal tentoonstellingen georganiseerd met verschillende thema’s. Hier kan je, onder genot van een lunch, borrel of diner, genieten van de prachtige kunstwerken.

Naar Art Centre Delft

Ode aan Midden-Delfland

Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers net als in 2021 ook in 2022 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

Programma

Er zijn tal van leuke activiteiten van mei t/m oktober. Van poëzie tot beeldende kunst, van muziek tot street art, van vrolijke en gezellige doe-activiteiten tot historische exposities. Bekijk onze agenda voor de actuele activiteiten van Ode aan Midden-Delfland.

‘Ode aan Midden-Delfland’ is een initiatief van gezamenlijke deelnemers van ‘Cultuurplatform Midden-Delfland‘, een netwerk van makers en hoeders van kunst, cultuur en erfgoed.

Meer info over Ode aan Midden-Delfland

Zin in meer kunst, muziek en cultuur?

Bekijk de pagina cultuur
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.