Zodra de temperaturen het toelaten steken we graag de barbecue aan in Nederland. Het is niet alleen een gezellige bezigheid, het past ook prima bij de wens om achter het fornuis vandaan te komen en heerlijk buiten te eten met vrienden en familie. Wij laten je zien waar je superlekker vlees vandaan haalt, zodat jij de held van de avond bent!

Natuurlijk kan je voor op de BBQ een kant-en-klaar-pakket halen bij je supermarkt. Wij hebben echter een veel beter idee!

BBQ-vlees van dichtbij

Bij jou om de hoek, bij boeren in Midden-Delfland, is prachtig vlees te koop. Van dit vlees is bekend waar het vandaan komt, wat het te eten heeft gehad en dat het een goed leven heeft geleefd. Dat alles komt terug in de smaak. En als je ervoor kiest een keer vlees te eten, dan kies je liever ook voor goed vlees, toch?

Bij de onderstaande veehouders kan je rechtstreeks terecht voor vlees van hun eigen koeien. De verschillende boeren hebben vaak een eigen ras op hun boerderij, en ook dat levert interessante verschillen op die je proeft.

Hoogerbrugge Natuurlijk

Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge, wonen met hun kinderen en beestenboel op de boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen. Ze zijn alweer de vierde generatie Hoogerbrugges op deze plek. ‘Natuurlijk Boeren’ is hun manier van leven, het zit ze in ’t bloed.

Limousin koeien

Sinds 1999 houden Lenno en Mariëlle op diervriendelijke wijze Limousin koeien op hun boerderij. Dit ras is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk en staat nog heel dicht bij de natuur. Perfect passend in de Schieveense polder geven ze een mals stuk vlees, mooi rood en fijn van draad.

Bij Hoogerbrugge Natuurlijk verkopen ze deze zomer Limousin puur natuur rundvlees. Speciaal voor de zomervakantie hebben ze voldoende voorraad in de vriezer. Er zijn mooie lappen suddervlees, maar ook lekkere stukken voor een luxe BBQ zoals o.a. bavette, picanha, côte du boeuf en ribeye. Het is
100% limousin rundvlees zonder toevoegingen, ambachtelijk uitgesneden en vacuum verpakt. Daarnaast hebben ze extra heerlijk kant en klare gekruide limoburgers en een ruime voorraad gehakt.

WOENSDAGMIDDAG VERKOOP

Bij Hoogerbrugge natuurlijk kun je nu ook op woensdagmiddagen terecht voor het kopen van Limousin puur natuur rundvlees uit de vriezer, zolang de voorraad strekt. Kies uit heerlijk rundergehakt, biefstukken, kant en klare limoburgers en limosaucijzen, entrecôtes, sudderlappen en schenkels. Vaak zijn er ook mooie grote BBQ stukken, zoals staartstuk of bavette. Je kunt van 13-17u terecht en er kan gepind worden.

Meer informatie

Hoeve Rust-hoff

Hoeve Rust-hoff is de biologische boerderij van Jeroen en Gusta van der Kooij, een bedrijf waar de natuur leidend is. Je kunt bij ze terecht voor eerlijke, biologische zuivel en rundvlees. Direct van hun eigen Blaarkoppen.

Bio-boerderij

Hoeve Rust-hoff heeft ca. 65 koeien, 50 ossen en zo’n 35 stuks jongvee. Voornamelijk Blaarkoppen, een mooi, oer-Hollands ras dat het goed doet op natuurlijk grasland. De missie van Jeroen en Gusta is om goed te zorgen voor wat hen is toevertrouwd. Voor hun koeien, het land, maar ook voor weidevogels, bijen en andere insecten.

Webshop

Hoeve Rust-hoff biedt vleespakketten aan met een variatie aan eerste kwaliteit biologisch rundvlees van hun eigen Blaarkoppen. Je kunt kiezen uit diverse pakketten. Vlees van Hoeve Rust-hoff wordt door de slager gevacumeerd en snel diepgevroren, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft. Voor de BBQ zijn er o.a. hamburgers, worstjes, entrecote en biefstuk.

Bestellen kan via de webshop of door gewoon langs te komen in de winkel.

Meer informatie

Bavette Farmshop

Paul en Maaike Sonneveld, broer en zus, runnen samen een boerderij die al 130 jaar in het bezit is van de familie Sonneveld. Ze zijn de vierde generatie die het familiebedrijf in ere houdt en ze geven er graag een eigentijdse invulling aan!

Hereford en Wagyu in de Foppenpolder

Hereford is de koe met de krulletjes, het is een groot maar rustig dier! Hereford rund is een echt vleesras wat oorspronkelijk komt uit Engeland. De koeien grazen hier in de Foppenpolder waar ze in kuddes opgroeien en een zelfstandig leven hebben. Deze dieren hebben weinig stress en dat komt het dier ten goede. Hereford rund doet het ook super goed met de barbecue (BBQ). Paul en Maaike werken in hun restaurant al jaren met de Big Green Egg en de gasten van Bavette Boutique Restaurant staan elke keer weer versteld van de smaken die hun Hereford rundvlees heeft.

Trots zijn ze dat ze ook fokker zijn van het exclusieve Wagyu Rund. Bij Wagyu beef beginnen veel mensen gelijk over gemasseerde koeien die bier drinken en klassieke muziek luisteren. Dit gebeurt in Japan. Vanwege de schaarse landbouwgrond is het daar niet mogelijk dat de dieren buiten lopen. Ze krijgen daar nauwelijks beweging om hun bloedsomloop te stimuleren. Hier in de Maaslandse Foppenpolder is dat wel anders. Hier hebben ze genoeg land om te bewegen en veel vrijheid. Kalveren worden van hun geboorte niet meer weggehaald bij hun moeder en blijven als kudde bij elkaar.

Na een onbezorgd leven op de weides is het vlees van de Wagyu’s en Herefords rijk van smaak. Doordat boer Paul de dieren alle ruimte geeft om te groeien en te bewegen en dus de spieren soepel te houden bezit het vlees extra malsheid.

Koop in de Farmshop of online

Het vlees van Bavette is te koop in de Farmshop of via www.bavettefarmshop.nl.

Voor 12 uur bestellen is tussen 16 en 18 uur in huis!

Meer informatie

Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust is dit jaar 200 jaar oud. Quirien en zijn vrouw Wil zijn de zesde generatie boer op deze locatie. Zij hebben sinds 1999 de boerderij getransformeerd tot een bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en ontspannen overnachten. Zoon Peter de Vette zet samen met zijn ouders deze ontwikkeling voort.

Populaire streekwinkel

In de streekwinkel bieden ze een ruim assortiment aan verse groente en fruit, heerlijke lokaal geproduceerde zuivel, verse eieren en eigen gemaakte Boerenijs.

Vlees uit de regio

In de streekwinkel is diepgevroren vlees te koop van verschillende lokale producenten.

Openingstijden

De streekproductenwinkel is dagelijks open van 09.00- 17.00 uur.

Meer informatie

BBQ-tips van Studio Kookgaag

Ben Vogelaar is professioneel kok en eigenaar van Studio Kookgaag. Ben heeft nog wat handige BBQ-tips:

  1. Kook met verse en goede kwaliteit producten
  2. Laat het vlees afgedekt op kamertemperatuur komen voordat je het op de BBQ legt
  3. Zorg voor een goede voorbereiding: bedenk welk vlees, vis of groente je wilt bereiden en bedenk een bijgerecht
  4. Neem de tijd om het vlees te garen (direct en indirect), zo heb je ook de tijd om gezellig bij te kletsen met je vrienden
  5. Laat het vlees even rusten als het van de BBQ komt (afdekken met aluminiumfolie)
  6. Geniet van het gerecht dat je geserveerd hebt, voordat je het volgende gerecht gaat bereiden

Een smaakvolle BBQ-zomer gewenst!

Ben

We wensen je veel plezier met je bezoek aan deze boeren uit Midden-Delfland en veel plezier met je BBQ!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.