Middenin de Randstad ligt een bijzonder open en groen landschap.
Op slechts enkele kilometers afstand van de drukke binnensteden van
Den Haag, Delft, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Westland en Hoek van Holland is er volop ruimte om te onthaasten en genieten van rust, ruimte en stilte.

Van niks mogen naar niks hoeven

Het eeuwenoude polderlandschap nodigt je uit om je te ontspannen: je hoeft hier helemaal niets te doen. En dat is verrassend eenvoudig. Lees hieronder onze zomerse tips in Midden-Delfland en kom ook genieten van een zomer vol rustige uitjes en heerlijke traagheid.

6 Tips voor een zomerse dag uitin Midden-Delfland

Van niets mogen, naar niets hoeven. Heerlijk toch? We mogen weer en toch beslis jij hoe vol je je agenda weer laat lopen. Hier in Midden-Delfland helpen we je om dat ontspannen gevoel vast te houden en hebben we een zomer met ontspannen uitjes bedacht. Wil je weten waar je hier tot rust kan komen of cultuur kunt komen snuiven? Lees dan rustig verder.

varen Midden-Delfland

Tip 1: Tips om tot rust te komen op het water

Varen in het stiltegebied van het waterrijke Midden-Delfland belooft een ontspannende (of sportieve) dag op het water. Het geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Geniet vanaf het water van de flora en fauna in de polder. Huur een e-sloep en volg één van de routes uit het vaarroutenetwerk.

Kom varen in Midden-Delfland
Polder Schieveen, Schieland, Zuid-Holland, Nederland, Europa, Polder Schieveen Midden-delfland

Tip 2: Fijne ontspannen uitjes

Midden-Delfland is met zijn polders, vaarten en volop ruimte superleuk om te ontdekken. Wij hebben een paar heerlijke uitjes voor je op een rijtje gezet, zodat jouw vakantie deze zomer er één wordt om met veel plezier op terug te kijken. Ervaar een ontspannen dagje uit met het hele gezin of leuke en romantische uitjes voor een zomerse dag met zijn tweetjes in Midden-Delfland.

Ontspannen uitjes
twee dames lunchen op het terras van 't Jachthuis aan het water van de Foppenplas in Midden-Delfland zomer zonnige dames

Tip 3: Rustige terrassen in Midden-Delfland

Weet je wat wij nu écht vakantievieren vinden? Dat is een heerlijk terras uitzoeken, op de kaart wat heerlijke drankjes en gerechtjes uitzoeken en dan de eerstkomende uren niet meer van je stoel komen. Lekker kijken naar wat er om je heen gebeurt. In Midden-Delfland is dat wellicht een watervogel die voorbij komt, of een fraaie zeilboot die zachtjes voorbij glijdt. En verder heel veel rust aan je ogen.

Terrassen in Midden-Delfland
wandelaar wandelen in de Zouteveense polder tussen de weilanden en de knotwilgen op een zonnige dag in Midden-Delfland

Tip 4: Ontdek zes zalige zomerroutes

Het is je vast al opgevallen. Wij (van PUUUR Midden-Delfland) zien het als onze missie om jullie (die drukke stedelingen) te helpen ontspannen als je zo nu en dan even weg wil uit de stadse drukte. Wat wij te bieden hebben is namelijk heel eenvoudig samen te vatten: rust en ruimte. Met deze 6 zalige zomerroutes bieden we je ultieme onthaasting.

Zes zalige zomerroutes
picknick mandje van De Zweth voor gasten die met een e-sloep gaan varen in Midden-Delfland

Tip 5: Picknick in de polder

Gezellig een mand volstoppen met lekkernijen en dan ergens gaan zitten op een kleedje en genieten! Of bestel een picknickmand en neem hem mee aan boord tijdens je dagje varen in een elektrische fluistersloep.

Je kan in Midden-Delfland op verschillende plekken picknicken. Klik hieronder op de linkjes voor meer informatie, tijden of om te reserveren.

Picknicken in de polder
bezoekers in het Stedelijk Museum Schiedam voor de tentoonsteklling Levend Landschap met schilderijen en kunst o.a. over het landschap van Midden-Delfland

Tip 6: Tentoonstelling + fietsroute

Deze zomer is in het Stedelijk Museum Schiedam een mooie tentoonstelling te zien over ‘Levend Landschap’. De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars vanaf de zestiende eeuw o.a. Midden-Delfland vastlegden in schilderijen. Een bijpassende fietsroute neemt je mee het gebied in, zodat je kunt zien hoe het landschap er nu uitziet. Je kunt met de route starten of eindigen in het Stedelijk Museum Schiedam.

Tentoonstelling Levend Landschap

Ode aan Midden-Delfland

Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers in 2022 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

Programma Ode aan Midden-Delfland

Kom genieten

Er is zoveel leuks in Midden-Delfland te beleven, wij helpen je graag op weg om dit allemaal te ontdekken. Kies voor een dagje weg of voor een heerlijke midweek. Wij heten je graag van harte welkom!

A5 flyer voor zomercampagne PUUUR met cultuur evenenementen in de zomer van 2022
2 personen bij een Bed & Breakfast in Midden-Delfland

Overnachten

Ook voor een weekend of midweek weg is het heerlijk in Midden-Delfland. Neem je fiets mee achter op de auto en ontdek vanuit je knusse B&B, vakantiehuisje of vanaf de camping het prachtige weidelandschap en de omliggende steden, Delft, Schiedam en Maassluis.

Overnachten in Midden-Delfland
wit fotoframe op palen in een weiland in Midden-Delfland

Agenda

Altijd leuk om tijdens je verblijf in Midden-Delfland lokale tentoonstellingen, exposities of evenementen te bezoeken. Zeker wanneer je daarmee een nog fijner en completer beeld krijgt van het heden en verleden van Midden-Delfland. In onze agenda vind je een mooi overzicht wat er te doen is.

Agenda
B&B Maasland - huurfietsen

Bereikbaarheid

Midden-Delfland ligt met zijn groene, open gebied tussen de steden Den Haag, Delft en Rotterdam. Het is vanuit de regio goed bereikbaar met de fiets en het OV. Van verder weg is het uiteraard goed bereikbaar met de auto. Wij helpen je op weg met een handig overzichtje.

Bereikbaarheid

Headerfoto is van Danny Taheij.