In Midden-Delfland kan je er in het weekend lekker op uit. Geniet hier van de leukste activiteiten, de lekkere streekproducten en plof neer op een terras na een ommetje! Wij geven je enkele tips om er samen met je gezin op uit te gaan.

Uitjes in Midden-Delfland

Genieten met een slakkenvaart …

Eropuit met Salonboot De Slakkenvaart! Salonboot De Slakkenvaart vaart door Midden-Delfland, het Westland en ook naar Delft. De Slakkenvaart verzorgt rondvaarten en wordt verhuurd inclusief schipper voor een vaste totale prijs, ongeacht het aantal meevarende gasten.
 Deze is tevens gastheer, gids en entertainer en vertelt graag over de rijke historie van het gebied waar doorheen gevaren wordt en over de flora en fauna. Dit is een heerlijk uitje voor het hele gezin!

Terrasje pakken

Heerlijk het kan weer! Oké, misschien nog even met een jas aan, want het is nog niet heel erg warm. Op sommige terrassen zit je wel warm met een dekentje, heater of parasol.

Bij Eetcafé de Bonte Haas kan je het hele weekend terecht op het gezellige terras. Je kunt ook nog kiezen voor take away en bezorging. Het fijne terras ligt aan de Zweth (je kan er langs varen!) en is het startpunt van dit ommetje.

Op het prachtige terras van Brasserie Oostgaag zit je warm (of juist lekker koel) en droog onder de overkappingen (mét heaters) en kan je genieten van een uitgebreid ontbijt, lunch, borrelplanken en diner.

Bij Restaurant Bavette proef je puur vlees zoals vlees bedoeld is. Vanaf het terras geniet je van het open landschap en zie je de Wagyu en Hereford runderen grazen. Vergeet niet om ook wat voor thuis mee te nemen in hun eetwinkel de Farmshop.

Als je met kinderen bent, kan je ook reserveren bij Sonnetje Pannenkoeken & zo. Het restaurant naast Bavette. Een kindvriendelijk pannenkoekenrestaurant waar de kleintjes helemaal in de watten worden gelegd. En jij ook, want ook jij kan hier heerlijk eten en een vleesgerecht van Bavette bestellen.

Picknicken in de polder

Wat fijn, lekker een mand vol met lekkernijen en dan ergens gaan zitten op een kleedje en genieten! Je kan in Midden-Delfland op verschillende plekken picknicken. Klik op de linkjes voor meer informatie, tijden en om te reserveren!

  1. Vreemde Vogel Picknick – Op het ruime terrein bij het buitenhotel kan je op een picknickkleedje neerstrijken terwijl de kindjes in de speeltuin spelen!
  2. Du Midi Picknick – Du Midi in Delfgauw heeft sinds kort “Petit Midi”. Een take away pipowagen naast het terras waar je jouw mand mag uitkiezen en met allerlei lekkers mag vullen. Wandel het gebied in, kies een picknicktafel en smullen maar!
  3. Paviljoen de Zweth picknick – Bij het paviljoen haal je de gevulde picknickmand op en het is ideaal om te combineren met een boottochtje door het gebied. Je kunt hier ook fietsen of steppen huren en zo naar je picknicklocatie toe gaan waar je kan genieten van de polder om je heen.

Nieuw fietsboekje door Midden-Delflandgebied

Wie het Midden-Delflandgebied wil verkennen, kan nu ook op stap met het fietsboekje Kethel, Kandelaar en andere kernen.. Dan zal blijken dat er nog verrassende sporen van de bewoningsgeschiedenis te vinden zijn.

Zaterdag 22 mei was de feestelijke presentatie in ’t Woudt. Het eerste exemplaar werd door de Midden-Delfland Vereniging aangeboden aan de nieuwe eigenaren van Koffiehuis De Hooiberg, Robin van Vliet en Yvonne van Mil. Voorzitter Koos Karssen is erbij, samen met de makers van het fietsboekje: Elly Janmaat, Michel van Ruijven en Ceciel Sillevis.

Het (gratis) boekje staat vol weetjes en achtergrondinformatie. Over een kandelaar of lichtbaken, een dorpspomp, gevelstenen met een verhaal, indrukwekkende buitenplaatsen en een gedicht van Poot. Er is veel verdwenen, maar ook veel bewaard gebleven. Het helpt als je weet waar je op moet letten en daar is dit boekje voor.

Fietsknooppuntenkaart

Wie alles langsgaat fietst in totaal ruim 100 kilometer. Daarom is het boekje zo samengesteld dat de route is op te knippen in kortere etappes. De routebeschrijving en de mooie kaart met fietsknooppunten wijzen de weg.Het gratis fietsboekje is vanaf zaterdag te bestellen via de webshop van de vereniging. Downloaden vanaf de website is ook mogelijk

Rechtstreeks van de boer

In Midden-Delfland zijn ruim 50 boeren hard aan het werk met de productie van voedsel. Het gebied levert o.a. melk, kaas, eieren een heel mooi vlees van verschillende rassen koeien. Het mooie is dat, wanneer je in Midden-Delfland producten koopt, er een verhaal bijzit. De boer kan je vertellen waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd is. Bovendien kan je veel producten ook nog eens rechtstreeks bij de boer zelf halen. Een ervaring die voor veel inwoners van de stad nieuw is.

Hier lees je wat je rechtstreeks bij de boer kunt kopen.

Boerenlandwinkels

Wil je wel mooie streekproducten kopen, maar heb je geen zin of tijd om bij meerdere boeren langs te gaan, ga dan eens langs bij een boerenlandwinkel in het gebied. Je zult verrast staan van het aanbod. En vooral van de kwaliteit en de smaak.

Ontdek welke boerenlandwinkel bij jou in de buurt is.

Hou deze blog of onze social media in de gaten, want er kunnen nog meer leuke tips bij komen! 

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.