Echte melk, goed vlees, kaas of eieren. Je haalt het in Midden-Delfland rechtstreeks bij de boer. Hieronder lees je waar je terecht kunt.

Puur, lekker en dichtbij

Vlees

Zuivel

  • Kaas en Zuivelboerderij Van Winden: je kunt in de winkel op de boerderij terecht voor melk, karnemelk, yoghurt, boter en kwark.
  • Delflandshof: voor boerenZuivel van Delflandshof kun je in Midden-Delfland terecht bij de streekproductenwinkel van Hoeve Bouwlust. Voor overige verkooppunten klik je hier.
  • Hoeve Ackerdijk: deze biologische boerderij maakt melk en kaas. De kaas is te koop bij Hoeve Ackerdijk zelf. Bel even als je langs wilt komen, zodat ze wat apart kunnen houden.
  • Hoeve Rust-hoff: hier kun je terecht voor biologische melk, karnemelk, yoghurt en vla. De producten zijn te bestellen in de webwinkel.
  • Melk Lokaal Westgaag: melktap met dagelijks verse melk en zelfbedieningsautomaat met kaas.
  • Boerin in Midden-Delfland: rij langs voor rauwe melk en rauwmelkse yoghurt.
  • Delflandse Kaasmeesters: ambachtelijke kaas met een streekeigen karakter.
  • BoereGoed: zuivel van boeren uit Midden-Delfland.

Eieren

Afbeelding: Flip van der Eijk/Fleur Halkema

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.