Prikkels uit, ontspanning aan

Midden-Delfland is een stiltegebied. Het doel is dat er niets anders is te horen dan de natuur- en omgevingsgeluiden. De geluiden mogen niet harder dan 40dB zijn. Dat is vergelijkbaar met een zingende vogel! Voor jou betekent het dat Midden-Delfland een gebied is waar je de rust en stilte kunt vinden. Perfect voor als je gevoelig bent voor teveel prikkels zoals geluid, licht of drukte en hier even wilt ontprikkelen.

7 prikkelarme uitjes

Heb je soms ook even genoeg van alle drukte en herrie om je heen? Even geen prikkels meer? Stiltegebied Midden-Delfland is bij uitstek geschikt om tot rust te komen en daarmee een uitstekend gebied voor mensen die gevoelig zijn voor teveel prikkels.

In Midden-Delfland hebben we veel opties voor een ontspannen en plezierige dag die energie geven in plaats van energie kosten. Hieronder vind je onze tips voor prikkelarme activiteiten.

twee dames 50Plussers wandelen in Midden-Delfland op een pad door de polder met weilanden koeien en knotwilgen

Wandelen in stilte

Het is niet meer weg te denken voor veel mensen: wandelen! Een gezonde, ontspannen activiteit in de natuur. Midden-Delfland is een perfect gebied voor wandelliefhebbers. Er zijn korte en langere routes. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Wandelroutes in Midden-Delfland
buitenplaats de tempel

De rust van Buitenplaats de Tempel

Een prachtige buitenplaats waar je geniet van rijksmonumenten, romantische, slingerende paden, aangelegde tuinen, vijvers en vele soorten vogels. Onderweg kom je langs een theekoepel en het koetshuis met naastgelegen boomgaard. Je wandelt in een uur door een bijzonder parkbos welke Natuurmonumenten beheert.

Vind hier rust

Deinen op het water

Al eens gedacht aan kanoën, suppen of varen in een bootje? Een prettige manier van ontspannen. Het uitzicht vanaf het water is prachtig en ook de activiteit zorgt voor plezier. Met de kano over het water kom je mentaal tot rust. Volledig op eigen tempo geniet je van de natuur en het contact met het water. Suppen is goede work-out en de buitenlucht is goed voor je. Wil je minimale inspanning, dan stap je aan boord bij een van de huurboten. Neem een gevulde picknickmand mee en geniet!

Kano, SUP of sloep huren
terras van Café du Midi onder de platanen op een zonnige dag in Delfgauw

Rustig genieten op het terras

Niemand heeft hier haast, iedereen geniet. Op een doordeweekse ochtend kan je hier ontspannen op een terras zitten. Bij het ene terras waan je je net in Frankrijk en bij het andere terras kijk je uit op de landerijen van de boer. Eet de lekkerste taartjes of bestel een heerlijk broodje van de dag. De ligging, het uitzicht en de rust dragen bij aan een heerlijk terrasje pakken met de juiste prikkels.

Fijne terrassen in Midden-Delfland
Fietsen in Midden Delfland fietsroute

Ontspannen fietsroutes

Het cultuurhistorische veenweidelandschap is een baken van rust en ruimte middenin de Randstad. Fietsen is bij uitstek een manier om het gebied te ontdekken. Weilanden, polders, plassen, steeds biedt het landschap uitzicht op een verre horizon. Perfect om even te ontprikkelen.

Ontdek de fietsroutes

Overnachten in stilte

Even eruit? Kom dan overnachten in Midden-Delfland en geniet van de rust en ruimte om je heen. Je kan hier slapen in een prachtig hotel, gezellige B&B of minicamping. Er is voor ieder wat wils.

Slapen in Midden-Delfland
houten stoelen kunstwerk van Yubu Furutani met houten frames in het open polderlandschap van Midden-Delfland bij Land Art Delft

Kleine musea

Anders dan in de grote steden, kent Midden-Delfland geen grote musea. Hier vind je kleine musea met interessante wetenswaardigheden over de historie van het gebied of kan je genieten van een mooie kunstexpositie.

Cultuur in Midden-Delfland

Onthaasten in Midden-Delfland

Midden-Delfland is dichterbij dan je denkt en biedt jou ontzettend veel ontspanning. Het leven gaat hier trager. We laten je graag zien wat er bijzonder is, wat je verrast en wat je hier kan doen tijdens het voorjaar. Kortom: ontdek en onthaast hier!

Kom ook onthaasten
polderlandschap zonsopkomst weiland hek wolken midden-delfland