Zomers genieten op een terras

Weet je wat wij nu écht vakantievieren vinden? Dat is een heerlijk terras uitzoeken, op de kaart wat heerlijke drankjes en gerechtjes uitzoeken en dan de eerstkomende uren niet meer van je stoel komen. Lekker kijken naar wat er om je heen gebeurt. In Midden-Delfland is dat wellicht een watervogel die voorbij komt, of een fraaie zeilboot die zachtjes voorbij glijdt. En verder heel veel rust aan je ogen. 

Klinkt dit goed? Lees dan verder welke terrassen in Midden-Delfland wij voor je in gedachten hebben!

Eetcafé ’t Jachthuis

Dit terras ligt middenin de Foppenplas. Nooit van gehoord? Dan heb je iets gemist, want het is echt een unieke plek. Je kunt er naartoe met de fiets, maar leuker nog is de overtocht te maken met veerpont De Kwakel

Op het terras van ’t Jachthuis geloof je niet dat je middenin de Randstad bent! Wedden?

Op de kaart vind je stoofgerechten, warm en koud belegde broodjes, borrelhapjes, plankjes, salades en huisgemaakte gerechten. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met lokale producten.

Eetcafé 't Jachthuis

Galerie Weerloos

Middenin het pittoreske Maasland vind je een galerie met design glas, keramiek en gebruiksvoorwerpen van veelal Nederlandse en Scandinavische ontwerpers uit de jaren zestig en zeventig. En je kunt er ook nog eens terecht voor een kop koffie met taart of een lunch.

Je zit hier op het kleinste terras van Midden-Delfland.

Deze locatie is een heerlijke tussenstop tijdens je wandeling of fietstocht door het polderlandschap in de omgeving van Maasland. Het kleine terras met 3  tafeltjes biedt uitzicht op de Gaag, een eeuwenoude rivier die door de rustige ’s Herenstraat slingert en op de prachtige Oude Kerk. Een heerlijke rustige plek voor een drankje en een versnapering.

Galerie Weerloos

Bij de Buurvrouw

Ben je fan van zelfgebakken taarten en een zonnig, landelijk – terras, dan ben je bij de buurvrouw aan het juiste adres. Dit terras ligt middenin de polder halverwege tussen Schipluiden en Maasland en wordt mt passie gekookt.

Bij de buurvrouw is voortgekomen uit de passie voor Midden-Delfland. Die willen we delen: in beleving en in smaak.

De tuin van Bij de Buurvrouw is onze favoriete plek. Je kunt kiezen uit een plekje in de zon of juist van een beschut tafeltje. Kom hier lekker genieten van een kopje koffie met taart of ga voor een zomerse lunch en kies uit heerlijke lunchgerechten als Holtkamp kroketten, een uitsmijter, desembrood met divers beleg, soep en salade. Het lunchaanbod wisselt per seizoen en er wordt hier zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten. Een aanrader is beslist ook de high tea (met heerlijke thee van o.a. Harney and Sons).

Bij de Buurvrouw

Paviljoen ’t Middelpunt

Net buiten het centrum van Schipluiden, ligt in het water van de Vlaardingsevaart een drijvend restaurant: Paviljoen ’t Middelpunt. 

Vanaf het terras heb je een heerlijk uitzicht op het water en de passerende bootjes.

Dit restaurant is een heerlijke pleisterplaats voor fietsers en wandelaars die in de landelijke omgeving op pad zijn voor een mooie fiets- of wandelroute. Op de lunchkaart staan favorieten als kroketten op brood, een uitsmijter of kipsaté met friet. Op de dinerkaart staan mooie gerechten als een bombe van zalm, langzaam gegaarde varkenswang en ouderwetse desserts als boerenjongens en vlaflip.

Paviljoen 't Middelpunt

Koffiehuis de Hooiberg

In het kleinste dorp van Nederland (’t Woudt) kan je niet om dit koffiehuis heen. Bekend en geliefd bij de vele fietsers en wandelaars die in Midden-Delfland op pad gaan.

Een lokale specialiteit is de ‘Woudtse Plak’. die moet je geproefd hebben!

Wanneer je op pad bent op 1 van de vele fiets- en wandelroutes door Midden-Delfland, dan kom je vroeg of laat ook langs ’t Woudt. Stap hier dan beslist af voor een kopje koffie, een boerenboterham of een borrel. En geniet vanaf het terras van de stilte en de bijzondere sfeer van dit kerkdorp.

Koffiehuis de Hooiberg

Café du Midi

Verscholen in het liefelijke Delfgauw ligt een heerlijk terras in Franse sferen. Omdat Delfgauw onderdeel is van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland nemen we dit leuke terras graag mee in onze lijst.

Je waant je hier een beetje in Frankrijk. Heerlijk toch?

Deze verborgen parel ligt dan wellicht ietwat verscholen, het is voor velen in de omgeving een begrip. Vanuit Delft loop je er door de Delftse Hout zo heen en op de fiets is voor bewoners uit de regio een favoriete plek. Stop hier voor huisgemaakte taart en heerlijke lunchgerechten met verse ingrediënten. Onze tip: kom op een doordeweekse dag (in het weekend wil het wel eens druk zijn).

Café du Midi

Brasserie Oostgaag

Bij Brasserie Oostgaag werken ze graag met streekproducten, houden van vers en lekker eten. Niet teveel “poespas”. Een tussenstop waarbij je, met een uniek uitzicht over de polders, je er echt even ‘tussenuit’ waant.

Brasserie Oostgaag staat voor Bourgondisch genieten in Midden-Delfland.

Vanaf 11 uur ben je van harte welkom op het terras van deze brasserie gelegen in een prachtige boerderij met een rijke historie. En heb je energie nodig voor je fiets- of wandelroute dan is er vanaf 12 uur een lunchkaart met heerlijke broodjes en salades.

Meer informatie

Boutique Restaurant Bavette

Dit terras is meer voor de zwoele zomeravonden. Het is immers van een restaurant waar je terecht kunt voor een diner. Ze noemen zich ‘boutique -restaurant’ omdat het prachtige vlees er ligt te pronken in mooie slagersvitrine.

De koeien van Bavette lopen in de polder naast het restaurant te grazen

Als jij een ware vleesliefhebber bent, dan is dit jouw restaurant. En als je besloten hebt om minder vaak vlees te eten, ook dan raden we je aan hier een keer een plekje uit te zoeken op het terras. Je geniet van een rustgevend uitzicht over de Foppenpolder en een prachtig stuk Wagyu of Hereford-vlees afkomstig van hun eigen landerijen.

Boutique-Restaurant Bavette
terras feest bruiloft locatie vlaardingen

Deze leuke terrassen in Midden-Delfland mag je niet missen

Ga je deze zomer op pad voor een fiets- of wandeltocht door Midden-Delfland, dan zijn dit leuke terrassen voor koffie, lunch, borrel of diner.

Read More

Voor welk terras je ook kiest, wij wensen je een heerlijk ontspannen zomer toe!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.