Ga je deze zomer op pad voor een fiets- of wandeltocht door Midden-Delfland, dan is het fijn dat je onderweg even een stop kunt maken met een goede kop koffie, misschien wel met een heerlijk stuk zelfgemaakt gebak,  een fijne lunch of een gezellig borrel of diner. Wij hebben een aantal leuke terrassen voor je op een rijtje gezet.

Bij de buurvrouw

Tussen Maasland en Schipluiden vind je een landelijk, ruim terras met aansluitend een koele en beschutte veranda en een gezellige binnenruimte.

Bij de Buurvrouw is het gevolg van passie voor het prachtige gebied, lekker eten én mensen die we willen laten genieten van Midden-Delfland.

Het aanbod: heerlijke Hesselink koffie, thee van Harney and Sons, en keuze uit huisgebakken taart of specialiteiten van lokale bakkers. Valt je pitstop tond de lunch dan vind je de keuze op het krijtbord, waaronder Holtkamp kroketten, uitsmijter, desembrood met divers beleg, soep en salade. Het lunchaanbod wisselt per seizoen, we maken zo veel mogelijk gebruik van lokale producten. Ook de high tea is een aanrader.

Meer informatie

Koffiehuis de Hooiberg

Koffiehuis de Hooiberg ligt in het kleinste dorp van Nederland, ‘t Woudt. Naast de kerk, een rij huisjes, en drie boerderijen, vind je hier deze gezellige en populaire rustplaats voor fietsers en wandelaars.

Een lokale specialiteit is de ‘Woudtse Plak’. die moet je geproefd hebben!

Het dorp ‘t Woudt ligt aan mooie fietsroutes door Westland en Midden-Delfland. ‘s Zomers is het dan ook een razend populaire rustplaats voor met name wandelaars, fietsers en voor de stille genieters, die oog hebben voor dit stukje ongerepte natuur en de prachtig gerestaureerde boerderijen. Op de kaart vind je heerlijke koffie, meerdere soorten verse thee en versgeperste sappen. Een ‘Woudtse Plak’ mag daarbij eigenlijk niet ontbreken. En heb je al echt ‘lekkere trek’ dan is er voor de lunch een hele reeks huisgemaakte gerechten van tomatensoep tot boerenomelet.

Meer informatie

Brasserie Oostgaag

Bij Brasserie Oostgaag werken ze graag met streekproducten, houden van vers en lekker eten. Niet teveel “poespas”. Een tussenstop waarbij je, met een uniek uitzicht over de polders, je er echt even ‘tussenuit’ waant.

Brasserie Oostgaag staat voor Bourgondisch genieten in Midden-Delfland.

Vanaf 11 uur ben je van harte welkom op het terras van deze brasserie gelegen in een prachtige boerderij met een rijke historie. En heb je energie nodig voor je fiets- of wandelroute dan is er vanaf 12 uur een lunchkaart met heerlijke broodjes en salades.

Meer informatie

Galerie Weerloos

Een superleuke galerie mét terras midden in het centrum van het pittoreske Maasland.

Combineer je bezoek met een kop koffie met lekkere taart of biologische lunch.

Gastvrouw Marga ontvangt je graag in haar mooie winkel. Ze is oud-docente kunstgeschiedenis en tekenen en verzamelt met veel passie allerlei soorten kunst uit Nederland en veelal Scandinavië. In deze galerie kan je heerlijk rondkijken en de diverse objecten bewonderen, maar je kan ook thuiskomen met een uniek stuk vintage gebruiksgoed. Vergeet niet lekker op het terras neer te strijken, want ze serveert verse biologische broodjes en heeft de lekkerste taartjes in de vitrine staan!

Meer informatie

Eetcafé ’t Jachthuis

Op het Foppenpoldereiland in Maasland vind je Eetcafe ‘t Jachthuis. Je komt hier met een pontje, of over een mooi fietspad vanuit Maasland.

Eerlijk gezegd, je moet even moeite doen om hier te komen, maar die moeite wordt beloond.

Als je bij Eetcafé ’t Jachthuis bent, geloof je niet dat je middenin de Randstad zit. En zeg nou zelf, hoeveel terrassen ken je waar je met een pontje naartoe vaart? Op het zonnige terras aan het water, met uitzicht op passerende zeil- en motorboten, ben je welkom voor een goede kop koffie of thee. Blijf je zitten voor de lunch dan kun je kiezen uit stoofpotjes, warm en koud belegde broodjes warm, maaltijdsalades en Thaise gerechten.

Meer informatie

Brasserie Delfland

Golfbaan Delfland ligt midden in Midden-Delfland en wordt door velen beschouwd als de grootste Pay-&-Play golfbaan van Zuid-Holland!

Kom een dagje golfen op 1 van de mooiste golfbanen van de regio.

Bij Brasserie Delfland (met zonnig en beschut terras) kun je sfeer- en smaakvol eten en drinken voor een betaalbare prijs. Vanaf het terras heb je uitzicht op de putting green. Naast dranken staan er op de kaart lunchgerechten als soep, tosti’s, uitsmijters en pannenkoeken. Ook niet-golfers zijn van harte welkom.

Meer informatie

Restaurant Het Sonnetje Pannenkoek & Zo

Het Sonnetje is sinds 1992 een gevestigde naam in Maasland. Wat ooit begon met alleen pannenkoeken, als afzet voor de eigen melk, is uitgegroeid tot veel meer!

Terwijl de kinderen zich vermaken in de speelschuur, geniet jij van een goede kop koffie en een heerlijk stuk taart.

Vroeger melkveehouderij, nu verbouwd tot een gezellig pannenkoekenrestaurant met een heerlijk ruim terras. Op de menukaart staan veel verschillende soorten pannenkoeken. Daarnaast zijn er ook huisgemaakt gebak, heerlijke lunch- en vleesgerechten. Het vlees is afkomstig van de runderen van eigen boerderij. Voor de kids is er een speciaal kindermenu en na het eten kunnen ze zich lekker uitleven in de kinderschuur!

Meer informatie

Hoeve Bouwlust

Tijdens je fiets- of wandeltocht door Midden-Delfland is Hoeve Bouwlust bijna een niet te missen stop.

Hoeve Bouwlust bestaat dit jaar 200 jaar. Dat zie je niet aan ze!

Voor passanten is er koffie, thee, fris en ijs. Ook is er een kleine kaart met tosti en patat met snack. Eenvoudig maar lekker. Ben je met kinderen? Die kunnen dan kennismaken met de koeien of laat ze even spelen in de speeltuin achter de streekproductenwinkel.

Meer informatie

De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel is Buitengewoon en Gewoon Buiten! Op deze groene locatie hangt een ongedwongen sfeer, waar lekker eten, drinken en genieten van de vogeltjes en elkaar bij horen. 

Het Tuincafé is het hele jaar geopend voor een huisgemaakte taart, vers broodje of lekkere borrelhap.

In de schoolvakanties is het Tuincafé zelfs 7 dagen per week open.

Het Tuincafé is buiten de schoolvakanties 5 dagen per week geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 20.00 uur, dus met avondkaart! Op woensdag en zondag serveren we alleen pizza’s uit onze buitenoven.
Op donderdag kookt de chef live op het terras (keuze uit vis/vlees/vega).

Meer informatie

De Zweth

Hier kan je volop leuke dingen doen samen met de kinderen, maar ook heerlijk op het terras zitten tijdens een fietstocht door Midden-Delfland.

Aan de Zweth heb je volop pret!

Deze fantastische plek komt vaker voor in lijstjes van de leukste plekken voor een dagje uit. Bij De Zweth kan je allerlei activiteiten boeken en ook op het terras van het uitzicht genieten. Kinderen kunnen zowel in de binnen- als buitenspeeltuin spelen. Haal lekker een ijsje, kom minigolfen, fietsen of steppen of huur een e-sloep.

Meer informatie

Paviljoen ’t Middelpunt

Je bent hier welkom voor een hapje en een drankje en voor het huren van een elektrische sloep.

Paviljoen ‘t Middelpunt is gelegen op het water van de Vlaardingsevaart, vlakbij de oude dorpskern van Schipluiden.

Centraal gelegen in Midden-Delfland is Paviljoen ‘t Middelpunt goed bereikbaar voor fietsers, wandelaars en bezoekers die met de auto komen. Je kunt hier terecht voor een heerlijke kop koffie, een lunch met een vers gemaakt broodje of een soepje of een diner. Vanaf ons terras op het water, geniet je van het prachtige Midden-Delfland.

Meer informatie

Meer lezen?

Suggesties voor leuke fietsroutes.

Voor elke wandelaar een leuke wandelroute.

Zin om hier te varen en een sloep te huren? Kijk hier voor meer waterpret.

De hele zomer lang is het cultuurfestival ODE aan Midden-Delfland, kijk hier voor de activiteiten

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.