7 leuke evenementen in Midden-Delfland die je niet mag missen

Pak je agenda erbij, want deze aankomende evenementen in Midden-Delfland zijn een bezoek waard! Ons prachtige landschap is niet alleen een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers: in deze oase van groen worden de meest bijzondere activiteiten georganiseerd, veelal op het gebied van cultuur en vakmanschap. Veel ondernemers in Midden-Delfland hebben oog voor duurzaamheid, kwaliteit en authenticiteit en dit zie je terug in de mooie evenementen op de agenda.

In deze blog delen we 7 leuke en unieke evenementen die je absoluut niet mag missen deze lente en zomer. Van bijzondere concerten tot vaartochten door het Bijzonder Provinciaal Landschap en van gezelligheid op de boerderij tot pracht en praal bij Varend Corso. Zien we jou ook binnenkort in Midden-Delfland?

Met Vockestaert de Boer Op

zaterdag 11 mei

Ontdek hoe het er op de boerderij aan toe gaat tijdens ‘Met Vockestaert de Boer Op’. Op zaterdag 11 mei ben je van harte uitgenodigd door Agrarische Natuurvereniging Vockestaert om een kijkje te nemen op de boerderij van de familie Van Staalduinen in Maasland (Scheeweg 2) van 13.00 uur tot 16.00 uur. Aai de dieren, proef zuivel en aanschouw hoe de melkrobot te werk gaat. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo kunnen ze knutselen, kleuren en meedoen aan een boerderijquiz – waarmee een heus ‘boerderijbewijs’ gehaald kan worden. Natuurlijk is de boerderijwinkel ook geopend en de boerin is beschikbaar voor al jouw vragen over het boerenbedrijf.

Meer informatie

Lentefeest Weij Streekproeverij

zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei gaat Weij Bar weer open en om dat te vieren organiseert Weij Streekproeverij een vrolijk Lentefeest. Weij heeft als doel om – samen – een mooie, duurzame en sociale omgeving te creëren. Met elkaar vieren we de lente en openen we het oogstseizoen. Zo worden de nieuwe oogstgenoten verwelkomt, zijn er rondleidingen door de tuin, diverse knutselactiviteiten en is Weij Bar geopend voor culinaire omlijsting. Bij Weij Bar geniet je van de lekkerste koffie van Ief & Ido gepaard met huisgemaakte taart. Ook fotograaf Nienke van @unienkfotografie is aanwezig en zet jou met liefde op de foto. Zien we jou ook bij Weij?

Meer informatie

Dakendagen met Rotterdam de Boer Op!

vrijdag 24 mei – zondag 26 mei

Je kan het dak weer op! Van 24 t/m 26 mei kun je diverse daken bezoeken tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Rotterdam de Boer Op! nodigt je uit om een kijkje te komen nemen bij Central Post, gelegen aan het Delftseplein 31 in Rotterdam. Samen met Rotterdam de Boer Op! laten verschillende boeren jou graag kennis maken met streekproducten uit Midden-Delfland.

Meer informatie

Zomeravondconcerten ’t Woudt

zaterdag 25 mei, zaterdag 22 juni, zaterdag 20 juli, zaterdag 17 augustus, zaterdag 7 september

In de maanden mei, juni en juli kun je weer genieten van prachtige muziek tijdens de  Zomeravondconcerten in ’t Woudt. Deze Woudtse concertserie is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in haar soort. De serie ‘oude muziek concerten’ geniet landelijk en zelfs internationaal hoog aanzien. In 2024 werken ensembles mee die louter bestaan uit nationale en internationale topmusici. De combinatie van de prachtige kerk met haar schitterende akoestiek, de ligging van dorp, geweldige muzikanten en prachtige muziek maken de concerten in ’t Woudt tot een bijzondere belevenis.

Meer informatie

Rondje Zoet & Zout

zaterdag 8 juni, zaterdag 6 juli, zaterdag 3 augustus, zaterdag 14 september

Van juni tot en met september kun je weer op ontdekkingsreis in historische vaart- en voertuigen door Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen met Rondje Zoet & Zout. Op een bijzondere manier vaar je over het zoete water van de eeuwenoude vlieten en over het zoute water van de historische havens en de Nieuwe Waterweg. Dit jaar kun je varen op 4 data en je kunt kiezen uit 8 verschillende routes. Voor alle data zijn nu kaarten te koop!

Meer informatie

Midden-Delfland Dag

zaterdag 15 juni

Op zaterdag 15 juni is het Midden-Delfland Dag met dit jaar het thema Zoek de verbinding. Voor de 25e keer organiseert de Midden-Delfland Vereniging deze dag waarop bezoekers welkom zijn in het gebied. Ervaar het Bijzonder Provinciaal Landschap fietsend, wandelend of varend en maak kennis met de mooie natuur en de (h)eerlijke streekproducten.

Meer informatie

Varend Corso

vrijdag 21 juni – zondag 23 juni

Op 21, 22 en 23 juni 2024 trekt Varend Corso Westland voor het 25e jaar vanuit het Westland over het water. Om dit jubileum te vieren wordt er dit jaar een speciale jubilieumvaarroute gevaren op vrijdag 21 juni. De Jubileumroute gaat voor groot een gedeelte door Midden-Delfland. Zo vaart de kleurrijke stoet onder andere via de Zwet, ’t Woudt naar Schipluiden en Maasland. Op zondag 23 juni vindt de Delflanddag plaats. De editie belooft weer bijzonder smaakvol te worden. Door de jaren heen is Varend Corso uitgegroeid tot een spectaculair meerdaags evenement van formaat dat honderdduizenden bezoekers naar de waterkanten trekt. Dit mag je niet missen!

Meer informatie

Midden-Delfland biedt nog veel meer...

In Midden-Delfland is nog veel meer te beleven. Elke maand worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een bijzondere wandeling met gids, een vogelexcursie dwars door de polder of een culturele workshop omgeven door groen? In onze agenda vind je het complete aanbod. Zien we je snel in Midden-Delfland?

Bekijk de agenda
avatar

Esmeralda Groen

Hallo, ik ben Esmeralda, online marketeer en redacteur bij PUUUR Midden-Delfland. Met veel passie deel ik de leukste plekjes met jou en inspireer ik je graag voor jouw volgende bezoek in Midden-Delfland. Heb je vragen? Stuur een e-mail!