De rust en de ruimte. Vind pure ontspanning in Midden-Delfland. Daar is iedereen wel aan toe toch?

Vier je vakantie in eigen land, in Midden-Delfland.

Slaap deze zomer tussen de weilanden in, fiets de volgende ochtend door het groene hart en geniet van diverse streekproducten. Waar kan je nu terecht om dat vakantiegevoel te krijgen? We informeren je graag.

Op onze website zie je hier waar je kunt overnachten. Het zijn allemaal gewilde campingplaatsen en geliefde B&B’s. Vaak moet je snel zijn met reserveren. Vandaag de dag is dat anders en we willen deze fantastische overnachtingsmogelijkheden graag toelichten. Want je kan hier prima onbezorgd genieten van je vakantie in eigen land.

B&B de Buytenplaets

De Bed & Breakfast beschikt over drie 2-persoonskamers op de 1e verdieping. Elke kamer heeft zijn eigen unieke sfeer. Uiteraard is elke kamer voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Op de kamer is er beschikking over koffie en thee faciliteiten en een mini-bar (tegen betaling). Wifi is gratis aanwezig. Parkeren kan kosteloos op ons eigen parkeerterrein naast het gebouw.

Wil jij ook tussen Midden-Delfland, Den Haag en het Westland in overnachten?
Er zijn nog kamers beschikbaar.

Beschikbaarheid en maatregelen
Er zijn nog kamers beschikbaar in de periode na 1 juni. De Buytenplaets
volgt qua hygiëne en afstandseisen het RIVM/overheid. Gasten kunnen op reservering tijdens hun verblijf ook lunchen of dineren in onze brasserie of terras (na 1 juni). Dit kan op woensdag t/m zondag in de brasserie. Het ontbijt is inclusief en kan op alle dagen.

Varen in Midden-Delfland, Westland of Haaglanden
Ook kunnen gasten, indien tijdig aangegeven, één van onze twee sloepen een dag huren om mee te varen. Hier kan je zien om welke prachtige sloep het gaat. 

Meer informatie vind je hier.

Minicamping Zwetzone

Minicamping Zwetzone is landelijk gelegen aan de rand van gemeente Midden-Delfland en Westland. Onze kleine rustige camping ligt in een verrassend polderlandschap. Vanaf ons unieke plekje in de regio, kunt u eenvoudig op de fiets, wandelend of zelfs vanaf het water genieten van de verrassende omgeving.

Dichtbij de steden en toch in het groen verblijven
met uw caravan, tent of camper?
Dat kan!

Caravan- en camperplaatsen
We vroegen aan de eigenaren van Minicamping Zwetzone of er nog caravan- en camperplaatsen beschikbaar zijn. Die zijn er! “In juni zijn er plaatsen beschikbaar met eigen toilet- en was voorzieningen. En omdat in onze hutten geen stromend water aanwezig is, zijn er twee blokhutten ingericht met een nette Porta Potti en schoon wasteiltje”.

Blokhutten
Wanneer er een 2-persoons Blokhut of een 4-persoons Trekkershut wordt gehuurd in de periode tot 1 juli 2020 heeft men de beschikking over een eigen privé sanitair Blokhut. “De eerste gebruikers waren enthousiast!”

Camperplaatsen en kampeerhutten
Voor de periode juli en augustus zijn vooral de camperplaatsen en de kampeerhutten nog beschikbaar. “We kunnen merken dat kampeerders met de caravan vooral voor een verblijf na 1 juli 2020 boeken, dit ging snel.”

Maatregelen op de camping
Hier kun je je prima houden aan de 1,5 meter maatregel. Rondom het sanitair gebouw zijn er nu twee afwasplaatsen beschikbaar gemaakt in plaats van vier. Wanneer het sanitair gebouw na 1 juli open mag zijn alledrie de douches weer beschikbaar (de muren van de douches reiken tot de grond). Het verzoek is om met maximaal twee gasten in het voorportaal aanwezig te zijn. Voor bij de toiletten geldt de regel dat er maximaal maar 1 persoon in het voorportaal mag wachten. De middelste toiletten zijn afgesloten. Het is vanaf de buitenkant goed zichtbaar hoeveel mensen er staan. Zeep en papieren handdoeken zijn aanwezig. Buiten onder het afdak hangt een alcoholpompje voor extra ontsmetting van de handen.

Meer informatie vind je hier.

Camping Het Zonneveld

Camping Het Zonneveld is een energie neutrale minicamping gelegen in Midden-Delfland. Centraal gelegen in het groen, met de historische stad Delft om de hoek, is het een uitstekende plek voor een korte of langere vakantie.

Vier hier jouw zomervakantie op deze ruim opgezette camping!

Campingplaatsen en een ingerichte safaritent
Op de camping is er ook nu nog voldoende plek. Er is plaats voor vier tot acht familietenten en voor zes tot tien caravans of campers. Daarnaast verhuren we een compleet ingerichte safaritent. Na 1 juli kun je kampeerplaatsen en de safaritent reserveren. Na deze datum gaat het sanitairgebouw open.

Maatregelen op de camping
De eigenaren verwachten van de gasten dat ze zich op het terrein houden aan de landelijke regelgeving. En dat ze zich dus bewust zijn dat het sanitairgebouw gesloten is tot 1 juli. Er kan koud water getapt worden en toiletcassettes kunnen geleegd worden.

Op de website van Camping Het Zonneveld staan aanvullende maatregelen die in lijn liggen met het landelijke en/of regionaal beleid van het RIVM.

Meer informatie vind je hier.

B&B De Hooiberg

Tineke van der Knaap, eigenaresse van de B&B, vertelt:
“We leven in een geheel andere wereld: niet vliegen naar Dubai, niet onder de palmbomen op Hawaï van een cocktail genieten, niet aan de Franse Riviëra vertoeven of op een zonovergoten terras in een toeristisch stadje een lekkere cappuccino bestellen … Maar er is zóveel wat wél kan, zonder lange reistijden, wachten op de luchthaven, of overgeplaatst worden naar een ander hotel door een overboeking.”

Wakker worden door de vogels
Ze heet iedereen welkom die binnen de Nederlandse grenzen vakantie wil vieren en de warmte van gastvrije B&B’s in Midden-Delfland wil ervaren. “Zo ook onze B&B in de parel van Middel Delfland: ’t Woudt. Een idyllisch buurtschap, bestaande uit 16 huizen, 32 inwoners, een fraai kerkje en natuurlijk ons Koffiehuis de Hooiberg, waar ook onze B&B is ondergebracht. Wat wij te bieden hebben: rust en ruimte, wakker worden door gefluit van vogels, het gekukel van een haan, ‘n kakelverse eitje bij het ontbijt.”

“Geluk zit hem in de kleine dingen!”

Maatregelen
Wees ervan overtuigd dat je met een gerust hart hier kan verblijven: de vereiste maatregelen conform de richtlijnen van het RIVM zijn hier getroffen. Wil je graag weten wat voor B&B je boekt? B&B De Hooiberg heeft een virtuele tour gemaakt. Ben je na het zien overtuigd? Neem dan contact op voor een reservering.

Meer informatie vind je hier.

B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen is een parel middenin het kleine groene hart van de Randstad tussen de steden Delft, Den Haag, Rotterdam, Maassluis en Vlaardingen en omringd door de lieflijke dorpjes van Midden-Delfland.

Rust, Ruimte, Recreatie & Romantiek

Kamers en vakantiehuisjes
Er zijn vier B&B kamers en twee vakantiehuisjes in deze eeuwenoude gerenoveerde herberg. Vanuit alle gezichtspunten kijk je uit op het water en de polder.

Gelukkig merkt ook Marja Koster (eigenaresse) dat het wel drukker wordt met reserveringen en aanvragen. “Maar desondanks dit goede nieuws, is er ook nog volop plek voor een reservering in de zomer. Ook goed om te weten, er is nog plek voor het Pinksterweekend!”

Maatregelen in de B&B
Ook hier hanteren ze de gedragsregels van het RIVM. Dat houdt in dat ze de contactmomenten beperken,  1,5 meter afstand houden en zorgen voor uitstekende hygiëne. De gasten kunnen gebruikmaken van de B&B-keuken voor lunch en/of avondmaaltijd. Wel moeten ze dat afstemmen met evt. andere gasten.

Elektrosloep huren
Er is voor de liefhebber een elektrosloep te huur en voor de gasten zijn er ook gratis kano’s.

Meer informatie vind je hier.

B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B De Droomhut

Ruimte genoeg in deze prachtige B&B De Droomhut. Ook hier is het nog mogelijk om een reservering te maken en de zomer te beleven in eigen land, in Midden-Delfland.

Drie kamers met keuken en sanitair
Opvallend aan de B&B is de rustieke en sfeervolle inrichting. Veel van de meubelen zijn handgemaakt door hun eigen bedrijf. De Droomhut heeft drie kamers, elk met een eigen sfeer. Deze kamers kenmerken zich door het gebruik van weerbarstig rondhout, echte boomstammen en natuurlijke materialen.

In deze B&B kan iedereen op zich zelf zijn in een eigen “appartementje” met een eigen ingang.
Zo is contact met andere mensen niet nodig.

Maatregelen
Bij B&B de Droomhut houden ze zich uiteraard aan de adviezen en regelgeving van het RIVM. De gasten hebben hun eigen keuken en sanitair. Ze doen alles aan een onbezorgd verblijf in de Droomhut.

Sloep huren
Ook hier is het mogelijk om een electrische sloep te huren. Voor de deur liggen bootjes waarmee je naar Delft of het in mooie Midden-Delfland kan varen. In deze periode een leuke en veilige activiteit.

Meer informatie vind je hier.

B&B De Droomhut

Hoeve Bouwlust

Voor overnachten bij Hoeve Bouwlust kun je kiezen uit de rustieke camping, Wood lodges of vakantiehuisjes. En dat allemaal in een unieke, open en groene omgeving. Tot 1 juli kan je met een camper of caravan kamperen indien je zelfvoorzienende sanitaire middelen hebt. Na 1 juli zal het sanitairgebouw openen. Er is nog plek zat!

Kamperen
De camping van Hoeve Bouwlust biedt maar liefst 40 toerplekken. Vanuit Maasland is het een heerlijke plek om het prachtige Midden-Delfland te ontdekken.

Wood Lodges
De Wood Lodges van Hoeve Bouwkust zijn rustiek en landelijk ingerichte accommodaties. De houten huisjes hebben eigen sanitair en staan aan de rand van de rustieke camping.

Vakantiehuisjes
De vakantiehuisjes bestaan uit appartementen die volledig zijn ingericht, met een woonkamer met zithoek en eethoek en twee slaapkamers met ieder twee eenpersoonsbedden.

Ideaal voor gezinnen!

Op Hoeve Bouwlust hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Er is een toegankelijke speeltuin met diverse speeltoestellen, een mega grote houten speel-trekker. Bij boerengolven is de afstand van 1,5 meter te garanderen en voor gezinnen is er ook een leuk boerenbalspel.

Maatregelen
Bij Hoeve Bouwlust gelden alle regels volgens RIVM en is bezoek op de camping voorlopig niet toegestaan om drukte te voorkomen.

Meer informatie vind je hier.

Hoeve Bouwlust - wood lodges

En dit ga je allemaal zien bij een verblijf in het Midden-Delfland

#vakantieineigenland