Ontdek verrassende plekjes in
Midden-Delfland

Je kent ze vast wel, van die plekjes die je alleen via via weet, een beetje verstopt zitten of gewoonweg enorm leuk zijn! Dit is een lijstje met een aantal verborgen, verrassende en “mag-je-absoluut-niet-missen” adresjes! 

10 x ontdekken

Er is nog zoveel te ontdekken in Midden-Delfland. Van streekmarkt tot kunsttuin en van sterrenrestaurant tot museum. Hier in het groene Midden-Delfland is er van alles om je te laten verrassen en te ontdekken. Bekijk de 10 verborgen plekjes in Midden-Delfland:

terras met donkere zonneschermen bij De Zweth in Kwintsheul in Midden-Delfland Westland water lunch koffie

1. Sterrenrestaurant Aan de Zweth

Ja, ons Midden-Delfland heeft een sterrenrestaurant! In het kleine dorpje De Zweth, tussen Delft en Rotterdam, bevindt zich in het mooiste gebouw van dit dorpje een prachtig restaurant. Verras jezelf een keer en reserveer een tafel. Sterrenchef Joris Peters neemt je mee in een ware eetbeleving die onvergetelijk is!

Hier wil ik naartoe

2. De Beeldenkas Schipluiden

Ho stop, hier afslaan! Voor je het weet rij je eraan voorbij. Langs de Gaagweg moet je de Oostgaag in en daar aan het einde vind je de Beeldenkas van kunstenaar Willem Berkhout. Iedereen kan een kijkje nemen in deze bijzondere galerie. Je kan Willem tegenkomen, je kan er koffie en thee drinken en vooral genieten van alle bijzondere mozaïeken beelden.

Hier wil ik naartoe
Schaapskudde Vockestaert

3. STICHTING SCHAAPSKUDDE VOCKESTAERT-MIDDEN-DELFLAND

Zie je ergens schapen grazen? Grote kans dat deze schapen van Schaapskudde Vockestaert zijn. Met een schaapskudde van ruim 180 schapen en ruim 150 lammetjes is de kudde inmiddels een begrip in het gebied. Naast de begrazing verzorgen zij educatielessen voor schooljeugd, ontvangen zij groepen op de Adrianushoeve en organiseren zij diverse evenementen, zoals het Boerenoogstfeest op 9 oktober 2021!

Hier wil ik naartoe

4. Museum de Schilpen

Je hebt pittoresk en Pittoresk! Het is zo’n plekje wat je niet wilt missen als je hier bent. In het centrum van Maasland ligt aan een schattig schelpenpleintje een heel pittoresk museum. In Museum De Schilpen stap je letterlijk terug in de tijd. Het museum wil de geschiedenis van de kruidenier en het leven in de 19e en 20e eeuw tastbaar houden. De winkel is zoals het eruit zag in 1900 en heeft zelfs ouderwets snoepgoed en boeken (streek)historie. Hier word je blij verrast!

Hier wil ik naartoe
zwart houten gebouw met daar in een melktap en een automaat met kaas en eieren bij Melk Lokaal Westgaag in Midden-Delfland

5. Melk Lokaal Westgaag

Bij Melk Lokaal Westgaag kun je terecht voor overheerlijke melk van roodbonte koeien, vers uit de melktap en voor kaas en eieren. En het leuke is, je tapt zelf! Elke ochtend zit er weer verse melk in de melktap. Afrekenen doe je door (contactloos) te pinnen. Je vindt het op een mooie plek aan de Westgaag in Maasland op de boerderij van Peter en Corine Zeeuw.

Hier wil ik naartoe
terras naast Brouwerij tHuis in Midden-Delfland met mensen aan tafels en een band die muziek speelt

6. Brouwerij tHuis

Hou je van een speciaal biertje? Dit is een geweldige bierbrouwerij in Den Hoorn van Jos, Mark en Alex. Ze maken bieren van recept tot vers getapt glas en doen dat met geduld, passie en op modern-ambachtelijke wijze. In het aangelegen Schenkhuis van Brouwerij tHuis kan je de biertjes proeven in een zeer gezellige bar met groot terras. Ze organiseren ook weleens live-brouwerijen en gezellige bijeenkomsten.

Hier wil ik naartoe

7. De Tuinderij

Misschien niet heel erg onbekend, maar zeker wél verrassend! De Tuinderij blijft verrassen met leuke groepsuitjes en geweldige buiten- en binnenactiviteiten. Deze locatie is uniek, ligt midden in de polder en de kas is geheel in jaren ’60 stijl ingericht. Het is dé plek voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiebijeenkomst. Voor jong en oud is er wat te doen. Huur een Kever, Solex, doe mee met de WC-potten race of ga het water op met de nieuwe fiets-SUP!

Hier wil ik naartoe

8. Boutique restaurant Bavette

Restaurant Bavette in Maasland is in alle opzichten uniek en echt een plek om snel te gaan ontdekken. Voor een ultieme vleesbeleving op een unieke locatie is Boutique Restaurant Bavette de aangewezen plek. Genieten van echt(h)eerlijk vlees afkomstig van eigen landerijen. De Wagyu en Hereford runderen grazen op 75ha onbespoten weide achter het restaurant! Bij Bavette wordt duurzaam geboerd met oog voor flora en fauna. Shop ook in hun Farmshop de lekkerste streekproducten!

Hier wil ik naartoe
salonboot de slakkenvaart in midden-delfland vaart op een zonnige dag en de schipper steekt zijn duim op

9. Salonboot de Slakkenvaart

Verborgen plekjes ontdek je ook vanaf een rondvaartboot! Stap aan boord bij Salonboot de Slakkenvaart de schipper, tevens gastheer, gids en entertainer, vertelt graag over de rijke historie van het gebied waar doorheen gevaren wordt en over de flora en fauna. De Salonboot vaart door Midden-Delfland, het Westland en ook naar Delft. Een uniek uitje!

Hier wil ik naartoe
kunstwerk van Yubu Furutani met houten frames in het open polderlandschap van Midden-Delfland bij Land Art Delft

10. Art Centre Delft

Wauw, prachtig is het hier! Art Centre Delft is een combinatie van vergaderlocatie, een kunstgalerie en beeldentuin: Land Art Delft. Het kunst landschapspark is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Delft. In het gebied staan meer dan 70 sculpturen van internationale kunstenaars van wereldformaat. Echt een plek om al wandelend te gaan bewonderen.

Hier wil ik naartoe