Ontdek verrassende plekjes in
Midden-Delfland

Je kent ze vast wel, van die plekjes die je alleen via via weet, een beetje verstopt zitten of gewoonweg enorm leuk zijn! Dit is een lijstje met een aantal verborgen, verrassende en “mag-je-absoluut-niet-missen” adresjes! 

10 x ontdekken

Er is nog zoveel te ontdekken in Midden-Delfland. Van streekmarkt tot kunsttuin en van sterrenrestaurant tot museum. Hier in het groene Midden-Delfland is er van alles om je te laten verrassen en te ontdekken. Bekijk de 10 verborgen plekjes in Midden-Delfland:

terras met donkere zonneschermen bij De Zweth in Kwintsheul in Midden-Delfland Westland water lunch koffie

1. Sterrenrestaurant Aan de Zweth

Ja, ons Midden-Delfland heeft een sterrenrestaurant! In het kleine dorpje De Zweth, tussen Delft en Rotterdam, bevindt zich in het mooiste gebouw van dit dorpje een prachtig restaurant. Verras jezelf een keer en reserveer een tafel. Sterrenchef Joris Peters neemt je mee in een ware eetbeleving die onvergetelijk is!

Hier wil ik naartoe
kok met groot mes en blauw schort voor snijdt een mooi stuk vlees aan met links een fles bubbels

2. Bavette Farmshop

In Bavette Farmshop kun je terecht voor het smaakvolle en (h)eerlijke vlees van eigen boerderij, geweldige versmaaltijden gemaakt door Chef Donald, lokale producten, wijnen en delicatessen. In de Farmshop werken ze met het seizoen. Iedere maand worden de versmaaltijden aangepast met producten van Nederlandse roots. Zij werken met passie met de dieren en dat proef je terug, vlees van Hereford rund en Wagyu. 

Hier wil ik naartoe
Schaapskudde Vockestaert

3. Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland

Zie je ergens schapen grazen? Grote kans dat deze schapen van Schaapskudde Vockestaert zijn. Met een schaapskudde van ruim 180 schapen en ruim 150 lammetjes is de kudde inmiddels een begrip in het gebied. Naast de begrazing verzorgen zij educatielessen voor schooljeugd, ontvangen zij groepen op de Adrianushoeve en organiseren zij diverse evenementen, zoals het Boerenoogstfeest op 9 oktober 2021!

Hier wil ik naartoe

4. Museum De Schilpen

Je hebt pittoresk en Pittoresk! Het is zo’n plekje wat je niet wilt missen als je hier bent. In het centrum van Maasland ligt aan een schattig schelpenpleintje een heel pittoresk museum. In Museum De Schilpen stap je letterlijk terug in de tijd. Het museum wil de geschiedenis van de kruidenier en het leven in de 19e en 20e eeuw tastbaar houden. De winkel is zoals het eruit zag in 1900 en heeft zelfs ouderwets snoepgoed en boeken (streek)historie. Hier word je blij verrast!

Hier wil ik naartoe
zwart houten gebouw met daar in een melktap en een automaat met kaas en eieren bij Melk Lokaal Westgaag in Midden-Delfland

5. Melk Lokaal Westgaag

Bij Melk Lokaal Westgaag kun je terecht voor overheerlijke melk van roodbonte koeien, vers uit de melktap en voor kaas en eieren. En het leuke is, je tapt zelf! Elke ochtend zit er weer verse melk in de melktap. Afrekenen doe je door (contactloos) te pinnen. Je vindt het op een mooie plek aan de Westgaag in Maasland op de boerderij van Peter en Corine Zeeuw.

Hier wil ik naartoe
overkapping met zonneschermen van het zonnige terras van Bij de Buurvrouw in Maasland in Midden-Delfland op een zonnige zomerse dag in de polder terrastafels

6. Bij de Buurvrouw

Je voelt je hier direct welkom als Bij de Buurvrouw binnenstapt. Dit leuke restaurant ligt op een prachtige locatie tussen Maasland en Schipluiden. Perfect als tussenstop tijdens een fiets- of wandeltocht. Er is een landelijk, ruim terras met loslopende kippetjes. Er is een aansluitend koele en beschutte veranda; een gezellige binnenruimte, en op de bovenverdieping twee vergaderruimtes. En ja, je kunt er heerlijk eten!

Hier wil ik naartoe
de tuinderij outdoor activiteiten bedrijfsuitje e-puch

7. De Tuinderij

Misschien niet heel erg onbekend, maar zeker wél verrassend! De Tuinderij blijft verrassen met leuke groepsuitjes en geweldige buiten- en binnenactiviteiten. Deze locatie is uniek, ligt midden in de polder en de kas is geheel in jaren ’60 stijl ingericht. Het is dé plek voor een bedrijfsuitje of familiebijeenkomst. Voor jong en oud is er wat te doen. Huur een Kever, E-puch of kom binnen meedoen met hilarische spellen zoals de WC-potten race!

Hier wil ik naartoe
groot stuk kaas van Kaas- en zuivelboerderij van Winden waar een stuk kaas van afgesneden wordt

8. Kaas- en zuivelboerderij van Winden

Gelegen in het prachtige Midden-Delfland ligt familiebedrijf Kaas-en Zuivelboerderij van Winden. Eigenaren John en Nelly van Winden is de derde generatie op de boerderij in Schipluiden. Ze dragen de zorg voor 70 melkkoeien, 7 stuks jongvee en zijn daarnaast dagelijks bezig met het produceren van de beste kwaliteit kaas- en zuivelproducten. Koop bij de boerderijwinkel op het erf de lekkerste producten. 

Hier wil ik naartoe
twee kleine trekkerstentjes op het kampeerterrein van Buitengoed Ta Fete in Midden-Delfland

9. Buitengoed Ta Fête

Deze minicamping is een oase van rust middenin de groene polders van Midden-Delfland. In de tuin van de voormalige boerderij en pal naast de oude hooiberg is ruimte om heerlijk te kamperen. Geniet van het weidse uitzicht en van zonsopkomst en zonsondergang vanuit je tentje of vanuit de hangmat die ze hebben opgehangen.

Je kunt op deze locatie overigens ook heel fijn vergaderen.

Hier wil ik naartoe
houten stoelen kunstwerk van Yubu Furutani met houten frames in het open polderlandschap van Midden-Delfland bij Land Art Delft

10. Art Centre Delft

Wauw, prachtig is het hier! Art Centre Delft is een combinatie van vergaderlocatie, een kunstgalerie en beeldentuin: Land Art Delft. Het kunst landschapspark is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Delft. In het gebied staan meer dan 70 sculpturen van internationale kunstenaars van wereldformaat. Echt een plek om al wandelend te gaan bewonderen.

Hier wil ik naartoe