Hier tap je zelf rauwe melk
in Midden-Delfland

Ontdek diverse varianten zoals biologische melk, Jersey melk of A2 melk van gepassioneerde boeren. De rauwe melk kun je zelf tappen rechtstreeks vanuit de melktap op het erf van de boer(in). Naast deze leuke ervaring, bieden boerderijen ook een scala aan authentieke streekproducten, de mogelijkheid om bij de koeien te gluren of de kindjes in de speeltuin te laten spelen als jij even een boodschapje doet. Beleef Midden-Delfland!

7 x rauwe melk taplocaties

Tap zelf je rauwe melk bij de boer. Rauwe melk is pure, onbewerkte melk. Smaakvoller, vers én het tappen is leuk om te doen. Je kan zelf een fles van 1L meenemen, maar vaak kan je die ook op het tappunt kopen. Waar kan je in Midden-Delfland rauwe melk tappen? De melktap locaties vind je hieronder in het overzicht. Veel tapplezier!

rauwe melk tappen melktap bij hoeve bouwlust

1. Hoeve Bouwlust

Bij deze gezellige kampeerboerderij kan je in de koeienstal zelf A2-melk tappen uit de melktap. Je kan de melk iedere werkdag komen tappen van 09:00 tot 17:00 uur. Ook kan je hier rauwe Oermelk (A2) kopen in flessen van 1 liter. Wil je een keer het melken van de koeien bijwonen? Iedereen is van harte welkom. Kringloopboer Peter melkt zijn koeien rond 09:00 en 18:00 uur. Wandel ook even langs de streekwinkel met streekproducten uit heel Midden-Delfland. Samen met je (klein)kind? Er is een superleuke speeltuin!

Melk tappen bij Hoeve Bouwlust
melktap boerderij landlust biologische rauwe melk jersey a2 melk winkel

2. Boerderij Landlust

In het boerenwinkeltje kan je zelf rauwe biologische Jerseymelk uit de melktank van Boerderij Landlust tappen. Je kunt een glazen fles kopen of zelf meenemen. De bio melk is te tappen op de boerderij uit de gekoelde melktap. Naast melk verkopen ze ook Graaskaas en vlees van de grasgevoerde Jerseys en nog vele andere mooie producten uit de streek. Je bent welkom in de winkel op woensdagen en zaterdagen van 8.30 – 12.30 uur. Als jij even winkelt, kan je (klein)kind even buiten spelen in de speeltuin of bij de koeien kijken.

Melk tappen bij Boerderij Landlust

3. Hoeve Rust-Hoff

Bij Boer Jeroen van Hoeve Rust-Hoff tap je ook zelf rauwe biologische melk, direct uit de melktank. Je kan hier ook terecht voor andere heerlijke biologische producten, afkomstig van zijn Blaarkoppen-koeien zoals melk, kaas en heerlijk rundvlees van de ossen. Onder de merknaam DWARRS is er dagverse zuivel te koop zoals zelfgemaakte gepasteuriseerde producten zoals yoghurt, chocolademelk, vanillevla en karnemelk met melk van de Blaarkoppen.  De winkel is geopend op woensdag 9.30 – 12.00 uur, vrijdag 16.00 – 17.00 uur en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. 

Melk tappen bij Hoeve Rust-Hoff
Melktap Zuivel rauwe melk van winden

4. Kaas- en Zuivelboerderij van Winden

Bij boerderij van Winden weten ze wat ambacht is. Hier produceren ze met veel zorg en passie ambachtelijke zuivelproducten als boerenkaas, melk, karnemelk, yoghurt, boter en kwark. Je kan hier heerlijke rauwe melk tappen in de winkel. Daarnaast verkopen ze nog andere (h)eerlijke streekproducten als rundvlees, honing, jam, mosterd en nog veel meer. De boerderijwinkel is drie dagen geopend: dinsdag en vrijdag van 12.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Melk tappen bij van Winden
melk tappen midden-delfland rauwe melk vers

5. Melklokaal Westgaag

Aan de Westgaag vind je een schattig Melk lokaal. Een melktap aan het begin van het erf. Hier kan je zelf verse melk komen tappen. Ook vind je hier heerlijke verse rauwe melk, eieren of kaas. Er staan twee mooie apparaten. In het ene apparaat kan je de melkfles, kaas en eieren kopen van boeren uit de buurt. En het andere apparaat is de melktap. Door middel van een contactloze pinbetaling kies je het product eenvoudig uit. Ik kocht een glazen melkfles uit het ene apparaat om er vervolgens verse melk in te tappen. Deze fles kan je hergebruiken voor de volgende keer dat je komt tappen. Open op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Melk tappen bij Westgaag
Mieke Diependaal in de winkel van Boerin in Midden-Delfland voor het kopen van streekproduct kaas

6. Boerin in Midden-Delfland

Je bent hier van harte welkom op het gezellige boerenerf om verse volle rauwe melk te kopen. Boerin in Midden-Delfland, Jacqueline van Staalduinen, beweert ook de lekkerste yoghurt te maken van deze rauwe melk. Kom je proeven? Je kan langskomen van maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 17.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur.

Melk tappen bij Boerin in Midden-Delfland
Paul oosthoek boer Delflandse vleesmeesters kaasmeesters kaas melk vlees

7. Boerderij Oosthoek

Op de Woudseweg ben je welkom bij boer Paul Oosthoek jr. Op de boerderij van hem en zijn familie kan je verse rauwe melk tappen. Boer Paul ken je misschien van de Delflandse Kaasmeesters. Je kan de verse melk tappen op het erf aan de Woudseweg 178 in Schipluiden.

roodbonte koeien van Melk Lokaal Westgaag lopen achter elkaar terug naar de stal uit een weiland in Midden-Delfland

Verse melk uit Midden-Delfland: zo veel verschillen, zo veel smaak!

Boeren in Midden-Delfland hebben allemaal prachtige koeien in de wei staan, die gezonde voeding krijgen en goede melk produceren. En melk is wit en in elk pak hetzelfde, toch? Nee hoor, er zijn duidelijke verschillen. Zo is er biologische melk, Jersey melk, A2 melk en melk van kringloopboeren. We gingen bij verschillende boeren langs. Hier lees je wat de verschillen zijn.

Lees meer