Proef de heerlijke streekproducten op je bord

Dat je in Midden-Delfland streekproducten kan kopen, wist je misschien al wel. Weet je ook waar je in Midden-Delfland de streekproducten geserveerd krijgt? Verse streekproducten nemen in populariteit toe in de horeca. Zo ook in Midden-Delfland. Hoe kan het ook anders in een streek waar zoveel lekkers vandaan komt!

De onderstaande restaurants verwennen je graag met lokale producten. 

Ontbijtje van dichtbij

Het prachtige Van der Valk Hotel Delft A4 heeft een bijzonder stijlvol restaurant. Hier ontbijten, lunchen of dineren is dan ook een feestje. En ook alles op je bord is een feest om te proeven. Als je er ontbijt, dan vind je er allerlei producten van Heerlijk van Dichtbij zoals yoghurt, melk en kaas. Binnenkort komt hier ook nog Rib-eye en buikspek bij! Ook is er lekker zoets te bestellen voor bij de koffie van Chef Cookie uit Schipluiden en Bakkerij Stoffers uit Delft. Trek in een lokaal biertje? Die is van de Brouwerij tHuis uit Den Hoorn.

Naar Van der Valk Hotel Delft A4

Lokale lekkernijen

Bij de Buurvrouw in Maasland weten ze de streekproducten uit Midden-Delfland goed te vinden. Toen we ernaar vroegen, kregen we een hele lijst terug. Hier verwerken en serveren ze van lokale tuinders producten zoals puntpaprika, kroten, courgette, tomaten en aardbeien. En uiteraard zuivel: kaas, boter, melk, karnemelk, vla, en ook eieren. Als ze een diner verzorgen, dan serveren ze lokaal vlees via de slager uit Maassluis. Als je er een broodje of banketspecialiteit bestelt, dan komt dit van bakkers uit de directe omgeving. Aan de overkant vind je Hoeve Bouwlust. Het ijs van Bouwlust, kan je ook Bij de Buurvrouw bestellen. Smullen hier!

Naar Bij de Buurvrouw

Kroket uit eigen weiland

’t Sonnetje bestaat ruim 30 jaar. Een familiebedrijf dat begon als boerderij en zich uitbreidde met het pannenkoekenhuis. Bij ’t Sonnetje vind je uiteraard veel pannenkoeken op de kaart, maar wat velen niet weten is dat het vlees van eigen boerderij komt. Zo worden o.a. de kroketten handgemaakt in eigen keuken en is het vlees afkomstig van koeien in het land naast het restaurant! Dichterbij kan niet.

Benieuwd hoe deze kroketten smaken? Kom binnenkort eens langs tijdens de lunch en probeer het uit. Maak een wandeling door de weilanden die je langs de boerderij brengt en eindig vervolgens je middag bij de winkel voor alle andere vleesproducten, om mee te nemen naar huis.

Naar 't Sonnetje

Van appelsap tot honing

Hoeve Bouwlust is een kampeerboerderij én een streekproductenwinkel. Hier kan je met een groep terecht voor een heerlijke boerenlunch. Ze gebruiken hiervoor allerlei producten uit Midden-Delfland en omstreken. Zo pel je een scharreleitje van Jelle en Stijn. Eet je brood met een kroketje van Bakker Holtkamp. Drink je de heerlijke appelsap van boer Dijkshoorn en is er zuivel van Delflandshof. Op tafel staat er beleg zoals lekkere kaas van de Kaasmeesters, jam van Syl, honing van de Buytenby en Delftse honing. De tomatensoep is lekker dankzij tomaten uit het Westland. En als toetje: zelfgemaakt ijs van Hoeve Bouwlust!

Al deze producten zijn ook verkrijgbaar in de streekwinkel.

Naar Hoeve Bouwlust

100% biologische producten op de kaart

In onze galerie met design, glas, keramiek en gebruiksartikelen kun je ook terecht voor koffie of thee met gebak, voor een lekkere lunch met belegde broodjes of voor een gezellige borrel met een borrelplank.

We kiezen ervoor om enkel 100% biologische producten te gebruiken.

Zo komt onze kaas, slagroom, kefir, chocomel en boter van Hoeve Rust-hoff. Die boer werkt gecertificeerd biologisch. Net als Hoeve Biesland waar we ons brood, de worteltjestaart, eieren, vleeswaren en groenten vandaan halen. Bij de Stadslandbouw van Ruytenburch uit Vlaardingen halen we het hele seizoen kruiden (en verse bloemen).

Al deze heerlijke producten gebruiken we om onze taarten te bakken, voor in onze soepen, voor de belegde broodjes en voor de borrelplank.

Gezond, lekker, biologisch en van dichtbij! Dat is toch heerlijk. U bent van harte uitgenodigd om een keer langs te komen.

Naar Galerie Weerloos

Regionale ingrediënten

Koken met regionale producten is voor Joris van sterrenrestaurant Aan de Zweth wellicht iets anders dan voor anderen; voor hem is de regio Nederland en België. Daar komen de mooiste producten vandaan. Sinds een tijd koken ze met vlees van Hoeve Biesland uit Delfgauw. Dat is een mooi product waar een mooi verhaal achterzit. Op het á la carte menu staat tournedos. Die serveren ze met een stukje ganzenlever. Ook hebben ze tartaar van ossenhaas van Hoeve Biesland met een crème van schaaldieren, ‘Impérial’ kaviaar en sorbet van zilveruitjes (zie foto hieronder).

Bij Hoeve Biesland komt ook hun zuivel, de basis voor de gevogeltefond en groenten, vandaan.

Met Hoeve Ackerdijk zijn ze in gesprek over oude kaas. Ze willen die graag nog wat ouder, dus die ligt daar voor hen verder te rijpen.

Naar Aan de Zweth

Korte ketens

Bij Koffiehuis de Hooiberg halen ze steeds meer producten uit de regio. De tomaten voor hun tomatensoep komen letterlijk van om de hoek. Hun melk en karnemelk komt uit Midden-Delfland via Delflandshof. De melk gebruiken ze o.a. voor de cappuccino, de ijskoffie en de overige koffies waarin melk zit. En hun roomijs halen ze bij Hoeve Bouwlust.

Er zijn meerdere redenen waarom ze lokale producten gebruiken. Allereerst de kwaliteit. De melk uit dit gebied is heerlijk romig en er worden geen zaken aan toegevoegd. Dat proef je gewoon! Ook vinden ze korte ketens belangrijk, dat is voor hen een manier om duurzaam te werken. En ze vinden het ook gewoon leuk om samen te werken met collega ondernemers uit Midden-Delfland. Zo komen ze steeds dichter bij de rol die ze willen spelen: mooie gerechten bieden aan hun gasten en meehelpen om lokale producten een stimulans te geven.

Naar Koffiehuis de Hooiberg

Hier koop je zelf de streekproducten

Midden-Delfland is bij uitstek een gebied waar veel voedsel geproduceerd wordt. In het open en groene polderlandschap zijn boeren dagelijks bezig om de mooiste streekproducten te maken. Gemaakt in de buurt (dus korte ketens), vaak biologisch en met aandacht voor het welzijn van de dieren. En ouderwets vol van smaak, zoals het bedoeld is.

Wil je weten waar de streekproducten te koop zijn? Je kan direct boodschappen doen bij de boer. Het uitzicht op de polder is natuurlijk ook een aangename afwisseling! Een mooie reden om de locaties waar je streekproducten kan bestellen en/of ophalen op een rij te zetten. Bekijk ze hier!

Koop hier streekproducten
Boeregoed streekproducten farmshop midden-delfland westland
foto: PUUUR Midden-Delfland