Het project ‘Stillevens uit Midden-Delfland’ van Arti Delflandiae is onderdeel van ‘Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!’ In dit programma wordt met kunst het verhaal van het landschap, erfgoed en voedsel van Midden-Delfland verteld. Kunst, niet alleen als historisch perspectief, maar ook als inspiratie en verbeelding voor vernieuwing.

Voedselaanbod uit Midden-Delfland

De ‘Stillevens uit Midden-Delfland’ zijn gemaakt met de hedendaagse techniek van de fotografie. Gekozen is voor de stijl van de Gouden Eeuw. De rijkdom van de voorstelling en de belichting zijn een beeldrijm op het vakmanschap van de Hollandse Meesters. Daarmee laat de fotograaf, Fleur Halkema uit Delft, de rijkdom zien van het voedselaanbod uit Midden-Delfland en van haar meesterschap. Fleur stapt hiermee in de traditie van de Delftse Meesters die in de Gouden Eeuw hun stillevens schilderden.

Dit project van Artie Delflandiae is tot stand gekomen i.s.m. met producten en medewerking van de volgende voedselmakers en voedselleveranciers:

Andere cultuuruitjes

Deze cultuuruitjes vind je vast ook leuk!

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende cultuur activiteiten.

1 jul
- 31 dec
foto van het kunstwerk van Kouji Ohno in 't Kraaijenest in Midden-Delfland gemaakt van oude fietsonderdelen opgevist uit de grachten inn Delft bij avondrood
Een fietsroute die de stad en het land verbindt met kunst van Kouji Ohno. Favoriete kunstwerk van het jaar!
1 okt
- 31 dec
14:00
schapen in weiland met de skyline van Rotterdam in de achtergrond bij de Ackerdijkse plassen in Midden-Delfland
Vijftig studenten van de faculteit Bouwkunde hebben een ‘landschapsbiografie’ gemaakt
11 okt
- 8 jan
Vijftig jaar kunst van Paula Kouwenhoven te zien bij Land Art Delft