Schaapskudde Vockestaert

Sheeplighting

Sheeplighting bij de kudde

Het is alweer 3 jaar geleden, maar dit jaar is er weer een Sheeplighting op zaterdag 17 december van 17.00 tot 19.00 uur.

De schaapskudde van Vockestaert is op deze avond versierd met lampjes. Een uniek spektakel. Je kan met de verlichte kudde meelopen, een prachtig gezicht in de donkere polder!

Publiek is welkom op de Kasteelweg in Schiedam en op het fietspad langs de Kasteelweg (dit kan nog wijzigen, raadpleeg de website voor vertrek). Als je op tijd bent, zie je een wolk van licht door de polder trekken. Dat is haast magisch!

Bij de bebouwing buigt de kudde af en loopt zij langs het fietspad naar de Harreweg en weer terug. Er is ook warme chocomelk, zodat je een heerlijk kerstgevoel krijgt. Kom op de fiets of lopend want er zijn niet veel parkeermogelijkheden.

Meer informatie

Polderhuis beefietdiner brasserie oostgaag

Benefietdiner voor het Polderhuis

Benefietdiner voor het Polderhuis

Op zaterdag 7 januari organiseert Brasserie Oostgaag voor “Het Polderhuis” een benefietdiner. Deze organisatie is gevestigd in de Midden-Delflandse Polder en zet zich in voor mensen met een meervoudige beperking. Je bent vanaf 17:00 uur van harte welkom bij Brasserie Oostgaag. Als je het leuk vindt kun je vanaf deze locatie met een huifkar naar “Het Polderhuis”.

Hier wachten de medewerkers vol smart om je een rondleiding te geven op deze prachtige locatie. Na deze rondleiding wordt je met de huifkar terug gebracht naar Brasserie Oostgaag waar je alvast kunt genieten van een hapje en een drankje.

Om 19:00 uur starten wij met het 5 gangen walking diner. Gedurende de avond zullen er tussen de gangen door mooie items worden geveild om extra geld in te zamelen voor “Het Polderhuis”.

Reserveer snel via onze website of telefonisch via het nummer 010-5915175. Wij zijn geopend van woensdag t/m zondag tussen 11:00 uur en 22:00 uur.

Neem alvast een kijkje op de website van “Het Polderhuis” om te zien wie zij zijn en wat zij allemaal doen!

Meer informatie & aanmelden
7 jan

Starttijd: 17:00
Eindtijd: 23:00

Bekijk de website

Vijftig jaar kunst van Paula Kouwenhoven te zien bij Land Art Delft

De kunst van de in mei overleden kunstenares Paula Kouwenhoven staat centraal in de nieuwe expositie bij Land Art Delft: ‘Een leven voor de kunst’. Een selectie van haar werk en een aantal dagboeken zijn tot en met 8 januari te zien.

50 jaar kunst

In de tentoonstelling gaat de bezoeker mee op een reis in het leven van Paula Kouwenhoven als kunstenares. Kouwenhoven was een bekende Delftenaar die in de laatste jaren bekendheid bijvoorbeeld verwierf vanwege de 12-meter hoge grote tulpenpiramide, haar creatie, die langs de A13 staat.

Ze tekende, schilderde, maar ook archeologische vondsten, keramiek en sculptuur hadden haar interesse. In 1998 kocht ze een vervallen boerderij in de Midden-Delflandpolder, die ze ombouwde tot atelier en ze begon er een beeldentuin. Dat werd Land Art Delft, waar Kouwenhoven de directeur van was. Ook begon ze Hortus Oculus, een beeldentuin voor mensen met een visuele beperking.

Onderzoek

Ze overleed in mei 2022 op 68-jarige leeftijd. Bij de tentoonstelling worden twee sets ansichtkaarten met werken van Paula, het boek ‘Verstild’ over haar laatste serie kunstwerken en een selectie van haar schilderijen te koop aangeboden. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar de Erasmus MC Foundation en komt ten goede aan het onderzoek naar de ziekte alvleesklierkanker.

Adres Land Art Delft: 
Rotterdamseweg 205, Delft

Meer informatie
11 okt

De expositie is t/m 8 januari 2023 te bezoeken bij Land Art Delft.
Bekijk de website


bezoekers in het Stedelijk Museum Schiedam voor de tentoonsteklling Levend Landschap met schilderijen en kunst o.a. over het landschap van Midden-Delfland

Tentoonstelling Levend Landschap Stedelijk Museum Schiedam

Levend Landschap
Zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta

Veel mensen ontdekten de afgelopen tijd via het wandelen en fietsen het landschap en de natuur dicht bij huis. Het Stedelijk Museum Schiedam richtte ook de blik op de omgeving en presenteert de tentoonstelling Levend Landschap.

Idylle van het Hollands landschap

Daar zie je hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden. Ze trokken erop uit om molens, slootjes en weidevogels te schilderen, de idylle van het ‘typisch Hollandse landschap’. Maar ze legden ook havens, kades en industrie vast en de toenemende verstedelijking die in dit deel van het land zo beeldbepalend werd. ‘De tentoonstelling is oogstrelend mooi én zet aan tot nadenken’, vertelt museumdirecteur Anne de Haij. ‘Je ziet teloorgang en schoonheid. De Maasdelta is waterrijk en tegelijkertijd het drukstbevolkste gebied van Europa. Dat is niet alleen iets van nu. Er is hier altijd spanning ​geweest tussen menselijke aanwezigheid en de natuur.’

Fietsroute door Midden-Delfland

In samenwerking tussen het Stedelijk Museum Schiedam, de Midden-Delfland Vereniging, het Cultuurplatform Midden-Delfland en PUUUR Midden-Delfland is een speciale fietsroute (33 km) gemaakt die de tentoonstelling Levend Landschap verbindt aan het landschap van Midden-Delfland. Daarmee wordt de link gelegd tussen het landschap van toen en van nu.

Een papieren versie van de fietsroute is verkrijgbaar in het Stedelijk Museum Schiedam of hier te downloaden.

kaart met fietsroute door Midden-Delfland behorende bij de tentoonstelling Levend Landschap in het Stedelijk Museum Schiedam zomer 2022

Meer informatie & kaartjes
9 jul

6 nov

Starttijd: 11:00
Eindtijd: 17:00

Bekijk de website