Wat doe jij om te ontspannen deze zomer? Vakantie in het buitenland zorgt vaak voor veel stress, terwijl vakantie – in de vorm van dagjes weg in de eigen omgeving – voor de kinderen vaak net zo leuk is. Midden-Delfland is met zijn polders, vaarten en volop ruimte superleuk om te ontdekken. Wij hebben een paar heerlijke uitjes voor je op een rijtje gezet, zodat jouw vakantie deze zomer er één wordt om met veel plezier op terug te kijken.

Ontspannen dagje weg

Wat verwacht van een leuke vakantiedag weg? Dat de kinderen het naar hun zin hebben (want dan heb jij dat ook), dat het dichtbij huis is (zonde om in de auto te zitten en veel leuker om er naartoe te fietsen), dat er wellicht een fijn terrasje is (met goede koffie) waar jij kunt zitten als de kinderen aan het spelen zijn en dat het wellicht ook net iets ‘anders is dan anders’. Zo komt iedereen tevreden thuis, toch, aan het einde van een zonnige dag?

Stiltegebied

Naast dat Midden-Delfland heerlijk groen en dichtbij is, is het er ook heerlijk stil. Die stilte die koesteren we ook. Zo mag er geen geluid gemaakt worden dat boven de 40 decibel uitkomt (dat is te vergelijken met het geluid van zingende volgels). Wat een stiltegebied nog meer inhoudt, lees je hier. Verder doet het natuurlijk goed om je eigen ademhaling eens te horen en de geluiden van het landschap, met zijn weidevogels, zijn koeien en het kabbelende water.

Ontspannen uitjes met de kids

Onze tips voor een ontspannen dagje-weg in Midden-Delfland met het hele gezin.

De Zweth

Op de grens tussen het Westland en Midden-Delfland ligt een voor velen verscholen plekje aan de rivier de Zweth. Het is een waar speelparadijs voor kinderen. 

Terwijl jij op het terras zit, zijn de kinderen heerlijk aan het klimmen, klauteren, steppen of varen.

Kies voor leuke activiteiten op het droge (o.a. steppen, midgetgolfen of heerlijk spelen in de speeltuin) of kies het ruime sop met een kano of e-sloep. Er zijn ook leuke arrangementen te boeken, zoals een ‘Bootje borrel BBQ’ of een ‘Polder Picknick’.

Spelen bij De Zweth

De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel doet zijn naam eer aan: hoe gekker hoe leuker is hier de gedachte. Op de rand van de stad en de natuur is dit een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan.

De Vreemde Vogel is buitengewoon & gewoon buiten.

Deze locatie is kindvriendelijk voor alle leeftijden. Je vindt hier een kinderboerderij met geitjes, schapen en kippen, er is een speeltuin en in de zomer staat er een zweefmolen (bij slecht weer wordt er binnen geknutseld), je kunt gratis gebruik maken van een roeiboot. En natuurlijk is er een heerlijk zonnig terras aan het water met heerlijke hapjes en drankjes.

Spelen bij De Vreemde Vogel

Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust is een waar kinderwalhalla in de polder van Midden-Delfland. Voor kinderen die een uitje naar de boerderij leuk vinden, is dit de juiste plek.

Hoeve Bouwlust bestaat al meer dan 200 jaar! En daar hebben ze een prachtig prentenboek over gemaakt.

In de groene polder van Midden-Delfland is er voor kids van alles te doen en beleven: van koeien eten geven, kalfjes aaien, lekker spelen in de speeltuin. Er zijn ook tal ven leuke doe-dingen te boeken: een ritje met de huifkar, boerengolf, een kindvriendelijke escaperoom ‘De Bonte Beestenboel’ en in de zomer kan je ook een leuke speurtocht maken in het maïsdoolhof. Dit jaar is het thema ‘Circus’. En natuurlijk eindigt je uitje met het lekkerste ijsje van Midden-Delfland, gemaakt van echte boerenlandmelk.

Buitenspelen bij Hoeve Bouwlust

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten laat je graag het groene gebied tussen Den Hen Haag en Rotterdam ontdekken. Daar is namelijk veel meer te ontdekken dan je denkt.

Het groen heeft een naam: Midden-Delfland!

Natuurmonumenten laat je kinderen het boerenleven ontdekken. De kinderwandeling ‘Van Melkschuur naar Belevenisboerderij’ gaat door de Zuidpolder, net ten noorden van Rotterdam. Aangekomen bij de Belevenisboerderij Schieveen kan er heerlijk geravot worden in de speelnatuur van OERRR of geknuffeld worden met boerderijbeesten. Er is ook een heerlijk terras voor ouders of grootouders.

Kinderwandeling Natuurmonumenten

Het water op met een e-sloep

Een gezellige en super-relaxte manier om Midden-Delfland te leren kennen is door met een elektrische sloep te huren. Zo geniet je in alle stilte, tot wel 7 uur varen lang, van de prachtige vaarwegen.

Huur een e-sloep

Ontspannen uitjes met zijn tweeën

Leuke en romantische uitjes voor een zomerse dag met zijn tweetjes.

Musea in Midden-Delfland

Er zijn in Midden-Delfland twee mooie kleine musea te vinden: Museum Het Tramstation in Schipluiden en Museum De Schilpen in Maasland. Beide musea brengen op een mooie manier de geschiedenis van het gebied tot leven. Wij geven je een bezoek aan deze musea graag als tip mee, omdat het bijdraagt aan je ervaring van een dagje weg in Midden-Delfland.

Golfbaan Delfland

Samen een sportief dagje weg is altijd leuk. Golfbaan Delfland is een pay- en play golfbaan met een 27-holes course en een uitdagende 9-holes course. Maak je dag echt leuk en uitdagend: boek dan een clinic bij één van de pro’s!

Pal aan de golfbaan en de oefenfaciliteiten ligt Brasserie Delfland met een heerlijk zonnig terras en een prima kaart.

Heerlijk samen uit eten

Een zwoele zomeravond na een dagje-weg in de polder rond je natuurlijk af met een etentje in de buitenlucht op een terras met uitzicht. Laten we er daar nu juist een paar mooie van hebben. Wij hebben de terrassen die je niet mag missen op een rijtje gezet.

Zomerse terrassen in Midden-Delfland
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.