De paddenstoelen poppen weer op, de bladeren verkleuren langzaam in prachtige bruine en gouden tinten en heb jij ineens ook zoveel zin in warme Chocomel? De herfst heeft zich officieel aangekondigd, het is tijd voor de herfstvakantie en dus tijd om wat leuke tips te delen voor een gezellige week!

Herfstvakantie tips en uitjes in Midden-Delfland

Onderstaande tips zijn er voor het hele gezin en zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten.

Ontmoet Sonny boerbeer!

In de herfstvakantie komt Sonny de boerbeer tussen 13.00 en 16.00 uur langs bij Pannenkoekboerderij ’t Sonnetje. Je kunt dan op de foto met deze harige boerbeer. Sonny loopt dan in en rond het restaurant.

’t Sonnetje heeft ook een leuke winactie. Als jij de foto van je kinderen met Sonny de boerbeer deelt op Facebook en ’t Sonnetje tagt, dan maak jij kans op een gratis pannenkoek voor jou en 1 van je kinderen.

't Sonnetje

Lekker buitenspelen

Herfst, hét seizoen van de lekker buiten wandelen met je ouders of opa en oma en met je regenlaarzen de plassen in springen! Of wat dacht je van lekker ravotten in de buitenspeeltuinen tussen bergen bladeren op de grond.

Na het spelen en een wandeling kun je met alle herfstbladeren, kastanjes, beukennootjes en andere vondsten lekker thuis gaan knutselen. Wij hebben leuke buitenspeelplaatsen in Midden-Delfland (waarvan sommige met terras) op een rijtje gezet.

Leuke speelplekken

Activiteiten bij de boer

Hoeve Bouwlust

Bij Hoeve Bouwlust is er altijd wat te doen. Tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober staat er ook weer een leuk programma.

Activiteiten

 • Zondag 15 okt: pizzabakker komt langs (11-14u) – ip het erf van de boerderij
 • Maandag 16 ok: Boer Peter helpen (dieren ophalen en voeren met de boer van 16.15-17.15u) Prijs 2,50 per kindje.
 • Dinsdag 17 okt: Knutselen met de boerin (14.00-16.00 uur). Prijs 2,50 per kindje.
 • Woensdag 18 okt: Puzzeltocht in de huifkar met verrassing (om 10.30 uur – duurt 45 min). Prijs 4,00 euro per persoon.
 • Vrijdag 20 okt: keuken is vandaag gesloten. Er is wel koffie, thee, fris, ijs en koeken.
 • Zondag 22 okt: appel pers dag: kom kijken hoe er appels en peren geperst worden tot sap (10.00-17.00 uur). Er is op deze dag allerlei lekkers met appels: appeltaart, Apfelstrudel, appel pannenkoek, appel speurtocht, appels persen.

Iedere dag op de boerderij

Naast alle bovenstaande dingen is er iedere dag het onderstaande te doen:

 • De appel speurtocht (1,50 per kindje)
 • Fotospeurtocht (1,00 euro per kindje)
 • De koeien gedag zeggen
 • Spelen in de speeltuin
 • Koffie, thee, ijs en fris
 • Apfelstrudel en verse koeken
 • Patat, snacks, tosti’s, nacho’s en meer (behalve op 20 okt)

Je hoeft je niet vooraf aan te melden voor activiteiten.

Hoeve Bouwlust

Activiteiten bij de boer

Hoeve Rust-hoff

Op woensdag 18 oktober organiseert Hoeve Rust-hoff weer een onwijs leuke dag op de boerderij. Er zijn superleuke activiteiten voor de kinderen, zoals spelletjes en speurtochten. Voor de ouders is er ‘bakkie met een gebakkie’ en de winkel is open van 09.30 uur.

De activiteiten starten om 10.00 uur.

Hoeve Rust-hoff

Overnachten in Midden-Delfland

Slapen in stilte en wakker worden in stilte? Met het gezin er even tussenuit? Ook in het herfst- en winterseizoen kan je op bijzondere plekken overnachten in Midden-Delfland. Bijvoorbeeld in een bijzondere B&B, een boerderij, prachtig nieuw hotel of vogelhuis?

Kijk hier voor alle fantastische overnachtingsmogelijkheden voor jou en je partner of samen met je gezin!

Fietsroutes in de regio

Midden-Delfland is een ideaal vertrekpunt om al fietsend de regio te ontdekken. Maak vanuit Midden-Delfland mooie thematische fietstochten zoals de streekproductenroute, rondje europoort of de pontjesroute. Ook interessant voor de wat oudere kinderen!

Meer informatie

Proef de herfst

Door het jaar heen zijn er andere seizoensgebonden producten te vinden in de schappen. Zo hebben we het vaak over seizoensgroenten, groente die in een bepaald seizoen goed verkrijgbaar zijn, het goedkoopst, maar zeker ook het meest smakelijk! Daarnaast is het ook goed voor het milieu om vooral seizoensproducten te gebruiken in de keuken. De herfst staat bijvoorbeeld bekend om de oogst van pompoen, koolraap, rode biet, peren en venkel. Lees hier ons blog over koken met seizoensproducten.

Koop lokaal en kook samen

Nu het buiten koud is en ons lichaam bezig is met het opwarmen, hebben we vaak ook zin in andere smaken, pompoen, donkere chocolade, kaneel, verse soep en ga zo maar door, mmm … Daag je zelf uit en kook samen met het hele gezin een drie-gangenmenu, pompoensoep of worteltaart! Haal je producten niet uit de supermarkt, maar spring op de fiets en ga langs de lokale producenten.

Hier koop je streekproducten

Duik het museum in

De herfstvakantie leent zich er ook perfect voor om musea te bezoeken. Er zijn er meerdere in Midden-Delfland. Je kan terug in de tijd in Museum de Schilpen en de kinderen kunnen hier oud-Hollands snoepgoed kopen. Bij Museum Het Tramstation is er een prachtige tentoonstelling over hoe er door de eeuwen heen zuivel geproduceerd werd in Midden-Delfland. Voor wie graag een wandeling wil maken en grote kunstwerken wil bewonderen in de buitenlucht, kan terecht bij Land Art Delft.

Culturele activiteiten
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.