Ontmoet de makers
Roel, Femke en Levi van Buuren
Boerderij Landlust
Samen met zijn vrouw Femke en twee jonge kinderen runt Roel van Buuren Boerderij Landlust. Hun standpunt is: de natuur heeft niet voor niets bepaalde dingen bedacht. Dat betekent dat ze werken op een manier die zo dicht mogelijk bij de natuur staat.
De samenwerking tussen de Jersey koeien en graaskippen is daar een mooi voorbeeld van.
Bas van den Berg
Hoeve Ackerdijk
Boer Bas van den Berg ziet een heldere rol voor zijn biologische boerderij in het verbinden van stad en land. Hij wil consumenten in de stad bewust maken dat ze via hun portemonnaie een keuze maken voor de omgeving waarin ze wonen.
Als ze willen blijven genieten van het open en groene landschap van Midden-Delfland, dan is het nodig dat de stedeling ons vindt en lokale producten koopt. Zo blijft het cultuurlandschap en de boer bestaan.
Corné van Leeuwen en Paul Oosthoek
De Kaasmeesters
Paul en Corné zijn twee jonge boeren die samen investeren in nieuwe manieren om meer waarde te krijgen voor hun melk. Ze hebben een specialist kaasmaker in de hand genomen en maken boerenkazen van de volle melk van hun koeien.
En dat doen ze vol trots. Eén van hun boerenkazen heeft nu al een publieksprijs gewonnen bij de landelijke keuring in Hoornaar.
Arnold van Adrichem
Delflandshof
Boer Arnold van Adrichem zette met 4 andere boeren uit Midden-Delfland een coöperatie op met als doel de omliggende steden te voeden en te zorgen voor de natuur.
Hij wil als boer zijn footprint zo klein mogelijk houden. Daarom wil hij een korte keten hebben tussen de productie en de consument en pure, gezonde en natuurlijke voeding brengen naar de inwoners van de stad. Dat is goed voor de stad en biedt een verdienmodel voor de boer.
Mariëlle Hoogerbrugge
Hoogerbrugge Natuurlijk
De koeien van Hoogerbrugge Natuurlijk passen uitstekend in de Schieveense polder op de grens van Midden-Delfland en Rotterdam. Limousin koeien staan nog heel dicht bij de natuur en zijn echte kuddedieren. Op de winter na zijn ze altijd buiten.
De klanten van Mariëlle zijn zeer bewust over wat ze eten. Als ze vlees eten, willen ze dat het goed vlees is en willen ze weten waar het vandaan komt. Het vlees van Hoogerbrugge Natuurlijk is 100% rundvlees zonder toevoegingen.
Jeroen van der Kooij
Hoeve Rust-hoff
Boer Jeroen van der Kooij van Hoeve Rust-hoff is een boer met een missie: als rentmeester vindt hij dat hij goed dient om te gaan met de schepping: met de koeien, met de natuur en ook met andere dieren, als weidevogels, bijen en insecten. Hij werkt dan ook volledig biologisch!
Je kunt bij Hoeve Rust-hoff terecht voor eerlijke biologische zuivel en vlees.
Nelly van Winden
Kaas- en zuivelboerderij van Winden
Nelly en John van Winden noemen zichzelf logische kringloopboeren. Ze denken continu na over wat de koeien en het land nodig hebben. Wat je erin stopt, komt uiteindelijk ook weer terug in het product dat je maakt.
De winkel van van Winden is een begrip in de regio. Sommige klanten komen al 10-15 jaar bij ze langs. Ze werken vanuit hun hart en dat voelen de klanten.
Peter de Vette
Hoeve Bouwlust
Peter de Vette is een jonge boer die de 200-jaar oude boerderij heeft overgenomen van zijn ouders. De boerderij is een combinatie van recreatie (een boerencamping) en een melkveehouderij. Daardoor kan Peter gasten laten zien hoe een werkende boerderij eruit ziet en mooie, pure producten leveren aan de omliggende steden.
Als één van vijf boeren in een coöperatie lukt het ze om dichtbij afzet te vinden voor pure en gezonde producten. Het vakmanschap van Peter proef je in zijn ijs van echte volle boerenlandmelk.
Maaike Sonneveld en Donald Samba
Bavette
Bij Bavette werken ze volgens het concept van ‘farm to table’. Ze leveren het mooiste kwaliteitsvlees van Hereford en Wagyu runderen van hun eigen boerderij.
De runderen staan met de kudde in prachtige roundhouses; open stallen met vergezichten over de Foppenpolder. Daar worden de runderen heel relaxt van.
Ontmoet de gebruikers
In verschillende horecagelegenheden in Midden-Delfland wordt gewerkt met streekproducten. Dat levert heerlijke gerechten op waarin de smaak van Midden-Delfland geheel tot zijn recht komt. En bij Boeregoed zijn tal van streekproducten uit Midden-Delfland en de regio te vinden. Een prachtige plek om streekproducten uit eigen regio te ontdekken.
Aan de Zweth
Voor Joris Peters, chefkok en eigenaar van sterrenrestaurant Aan de Zweth komen regionale streekproducten uit heel Nederland en België. Toch haalt hij ook mooie producten uit het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.
Koffiehuis de Hooiberg
De kwaliteit van streekproducten uit Midden-Delfland is zo goed. De melk is heerlijk romig en dat proef je. Daarnaast werken we graag samen met lokale leveranciers, zodat ook wij steeds duurzamer zijn.
Galerie Weerloos
Bij Galerie Weerloos kun je terecht voor koffie of thee met taart, lunch met belegde broodjes en een borrel met borrelplank. Alles wat Galerie Weerloos serveert is 100% biologisch en komt zoveel mogelijk uit de eigen streek.
Boeregoed
BoereGoed koppelt lokale telers aan de lokale markt. Hier werken 75 personen samen aan het telen, verwerken en verkopen van lokale producten en wordt een plek geboden waar iedereen zichzelf kan zijn.