Proef het landschap!
De makers uit Midden-Delfland creëren met passie en ambacht allerlei streekproducten.
Geen onnodige toevoegingen: het is allemaal PUUUR.

Proef Midden-Delfland

Midden-Delfland kan je niet alleen beleven, je kunt het ook proeven. In het open en groene polderlandschap zijn boeren dagelijks bezig om de mooiste streekproducten te maken. Gemaakt in de buurt (dus korte ketens), vaak biologisch en met aandacht voor het welzijn van de dieren. En ouderwets vol van smaak, zoals het bedoeld is. Daarin herken je het vakmanschap en de passie van de boeren uit Midden-Delfland. Dus lees verder en proef Midden-Delfland!

Proef het zelf

Midden-Delfland ademt het boerenlandschap. En waar boeren zijn, is voedsel. Bij veel boeren kan je dan ook terecht voor hun streekproducten. Lees hieronder meer!

Ontmoet de makers

Hier zijn boeren iedere dag met veel zorg bezig om de mooiste streekproducten te maken. Vaak biologisch en met aandacht voor het welzijn van de dieren en de natuur. En ouderwets vol van smaak, zoals het bedoeld is. Lees verder en ontmoet de makers!

Ontmoet de makers
Kaasmaker John van Winden van Kaas- en zuivelboerderij van Winden in Midden-Delfland tijdens het kaasmaakproces op hun boerderij maker streekproduct zuivel

Het vakmanschap van de makers

Waarin herken je het vakmanschap van de boeren uit Midden-Delfland? We gingen in gesprek. In een reeks van zeven gesprekken met boeren uit Midden-Delfland rond het thema ‘Proef Midden-Delfland’ vertellen zij over hun vakmanschap.

Lees meer over het vakmanschap
Fietsen in Midden Delfland fietsroute

De boodschappenroute

Doe boodschappen in Midden-Delfland en volg de boodschappenroute! Verser krijg je de producten niet. Het is niet alleen vers, maar je weet ook dat het met veel liefde is geproduceerd.

Ontdek de boodschappenroute

Proef de heerlijke streekproducten op je bord

Verse streekproducten vind je ook in de horeca in Midden-Delfland. Hoe kan het ook anders in een streek waar zoveel lekkere producten vandaan komen! Dit zijn de restaurants die je graag verwennen met een lokaal portie op je bord.

Ontdek de restaurants
bediening op het terras van Bij de Buurvrouw in Midden-Delfland

Verse melk uit Midden-Delfland

Boeren in Midden-Delfland hebben allemaal prachtige koeien in de wei staan, die gezonde voeding krijgen en goede melk produceren. En melk is wit en in elk pak hetzelfde, toch? Nee hoor, er zijn duidelijke verschillen. Lees hier wat de verschillen zijn en waar je de melk koopt!

Verse melk uit Midden-Delfland

Eerlijke producten, eerlijke prijs

De producten in Midden-Delfland zijn ook in de regio verkrijgbaar. Bij bijvoorbeeld de winkels van BoereGoed. Heerlijk van Dichtbij zorgt ervoor dat prachtige producten in de lokale supermarkten liggen en de droom van ‘Rotterdam de boer op’ is meer biodiversiteit op het platteland, regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren.

Boeregoed streekproducten streekmarkt lokaal groenten fruit ambachtelijk naaldwijk winkel buurtkas

BoereGoed

Stichting BoereGoed heeft ten doel: het bevorderen van lokale, korte voedselketens als basis voor het bieden van werkervaringsplaatsen, gelegenheid tot ontmoeten en voor het stimuleren van duurzame samenwerking in deze ketens.

Lees meer over BoereGoed
Boer Arie van den Berg met Natascha Hokke van Natuurmonumenten op de Erasmusbrug met een bakfiets vol streekproducten uit Midden-Delfland midden in Rotterdam

Rotterdam de boer op

De stad Rotterdam en het open, weidse platteland zijn onlosmakelijk verbonden. Daarom zorgen boeren, (online) supermarkten en lokale ‘korte-keten’-initiatieven samen voor meer aanbod van duurzame en regionaal geproduceerde producten. Lees meer over de missie van “Rotterdam de boer op”.

Lees meer over Rotterdam de boer op

Heerlijk van dichtbij

Heerlijk van Dichtbij zet zich in om streekproducten van zoveel mogelijk boeren en telers in de steden om Midden-Delfland heen te leveren. Zowel bij jou thuis, als bij je lokale horeca, als in je buurtsupermarkt. Zo krijgt de boeren een goede prijs, verkleinen we de voetafdruk en heb jij mooie, gezonde en lekkere lokale producten bij je op tafel staan.

Lees meer over Heerlijk van Dichtbij
rauwe melk tap kringloopboer hoeve bouwlust maasland midden-delfland

7x rauwe verse melk tappen in Midden-Delfland

Tap zelf je rauwe melk bij de boer. Heerlijk vers én leuk om te doen. Dit is een overzicht van alle taplocaties.

Lees meer

Ontmoet de gebruikers

In verschillende horecagelegenheden in Midden-Delfland wordt gewerkt met streekproducten. Dat levert heerlijke gerechten op waarin de smaak van Midden-Delfland geheel tot zijn recht komt. En bij Boeregoed zijn tal van streekproducten uit Midden-Delfland en de regio te vinden. Een prachtige plek om streekproducten uit eigen regio te ontdekken.

Aan de Zweth

Voor Joris Peters, chefkok en eigenaar van sterrenrestaurant Aan de Zweth komen regionale streekproducten uit heel Nederland en België. Toch haalt hij ook mooie producten uit het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Chefkok Joris Peters met gezin voor het pand van sterrenrestaurant Aan de Zweth in Midden-Delfland
Ontmoet Joris Peters

Koffiehuis de Hooiberg

De kwaliteit van streekproducten uit Midden-Delfland is zo goed. De melk is heerlijk romig en dat proef je. Daarnaast werken we graag samen met lokale leveranciers, zodat ook wij steeds duurzamer zijn.

Robin van Vliet en Yvonne van Mil eigenaren van de Hooiberg staan voor hun koffiehuis in 't Woudt in Midden-Delfland
Ontmoet Robin van Vliet

Galerie Weerloos

Bij Galerie Weerloos kun je terecht voor koffie of thee met taart, lunch met belegde broodjes en een borrel met borrelplank. Alles wat Galerie Weerloos serveert is 100% biologisch en komt zoveel mogelijk uit de eigen streek.

Marga van der Wulp van Galeri Weerloos staat voor haar galerie met Scandinavisch design met een dienblad met thee en gebak gemaakt van 100% biologische producten uit de streek Midden-Delfland
Ontmoet Marga van der Wulp

Boeregoed

BoereGoed koppelt lokale telers aan de lokale markt. Hier werken 75 personen samen aan het telen, verwerken en verkopen van lokale producten en wordt een plek geboden waar iedereen zichzelf kan zijn.

Fred Mattern in de winkel van BoereGoed met streekproducten uit de regio Midden-Delfland
Ontmoet Fred Mattern

De natuur in

Kom je in Midden-Delfland voor de streekproducten? Dan wil je er vast ook een keer komen wandelen, fietsen of varen! Op deze manieren leer je ook het boerenlandschap kennen. Spot je prachtige weidevogels en kan je allerlei runderrassen ontdekken.

twee dames 50Plussers wandelen in Midden-Delfland op een pad door de polder met weilanden koeien en knotwilgen

Heerlijke wandelroutes

Voor iedereen is er een leuke wandelroute in Midden-Delfland. Een ommetje of lange wandelingen door de polders. Bekijk hier de leukste routes.

Ik wil wandelen
vader met 2 kinderen in een s-sloep in midden-delfland varen zon zomer

Ontspannen op het water

Varen is een van de fijnste manieren om het gebied te verkennen. Geniet op het water van de stilte en het uitzicht. Kies uit een sloep, rondvaart, sup of kano!

Ik wil varen
twee dames met ebikes kijken op een routekaart tijdens een fietstocht in de polder in de zomer in Midden-Delfland

Fietsen door het groen

Bepaal je fietsroute en ervaar Midden-Delfland op z’n best. De wind in de rug en het mooiste uitzicht om je heen. En dat allemaal om de hoek van waar je woont. Bekijk de routes hier.

Ik wil fietsen
terras feest bruiloft locatie vlaardingen

Deze leuke terrassen in Midden-Delfland mag je niet missen

Ga je deze zomer op pad voor een fiets- of wandeltocht door Midden-Delfland, dan zijn dit leuke terrassen voor koffie, lunch, borrel of diner.

Read More

BBQ-en met vlees uit
Midden-Delfland

Zodra de temperaturen het toelaten steken we graag de barbecue aan in Nederland. Het is niet alleen een gezellige bezigheid, het past ook prima bij de wens om achter het fornuis vandaan te komen en heerlijk buiten te eten met vrienden en familie. Wij laten je zien waar je superlekker vlees vandaan haalt, zodat jij de held van de avond bent!

Hier haal je vlees voor op de BBQ
kok met groot mes en blauw schort voor snijdt een mooi stuk vlees aan met links een fles bubbels
boerin Wil de Vette met barbecue vlees uit Midden-Delfland in de streekwinkel bij Hoeve Bouwlust

Praktische tips

Tot slot delen we graag nog wat praktische tips met je. We wensen je vast heel veel plezier in Midden-Delfland!

houten stoelen kunstwerk van Yubu Furutani met houten frames in het open polderlandschap van Midden-Delfland bij Land Art Delft

Kunst, cultuur en historie

Ben je een cultuurliefhebber? Of wil je meer weten over het eeuwenoude landschap van Midden-Delfland? Ook in Midden-Delfland kan je genieten van historie, kunst en cultuur. Van exposities, fietsroutes, muziek en kunst of een combinatie van dit alles!

Bekijk de pagina cultuur
wit fotoframe op palen in een weiland in Midden-Delfland

Agenda

Altijd leuk om tijdens je verblijf in Midden-Delfland lokale tentoonstellingen, exposities of evenementen te bezoeken. Zeker wanneer je daarmee een nog fijner en completer beeld krijgt van het heden en verleden van Midden-Delfland. In onze agenda vind je een mooi overzicht wat er te doen is.

Bekijk de agenda
B&B Maasland - huurfietsen

Waar ligt Midden-Delfland?

Midden-Delfland ligt met zijn groene, open gebied tussen de steden Den Haag, Delft en Rotterdam. Het is vanuit de regio goed bereikbaar met de fiets en het OV. Van verder weg is het uiteraard goed bereikbaar met de auto. Wij helpen je op weg met een handig overzichtje.

Bereikbaarheid