Zomer in Midden-Delfland

Vier de zomer in eigen land. In Midden-Delfland!
Vind hier de leukste uitstapjes van natuur tot aan cultuur.

5 x zomerse uitjes in Midden-Delfland

Wie heeft er ook zo’n zin in de zomer? Een zomer met hopelijk weinig maatregelen maar gevuld met lange zomeravonden, etentjes, uitstapjes, varen en kamperen! Je kan in Midden-Delfland mooie wandelingen maken, kilometers maken op de fiets, tot rust komen op het terras of picknicken in de polder. Bekijk de leuke tips en ontdek Midden-Delfland op jouw manier.

1. Waterpret arrangement

Bij B&B Rechthuis van Zouteveen kan je er haast niet omheen: waterpret! Je kan hier je hengel uitgooien, zwemmen in de Vlaardingsevaart of varen met een geluidsloze elektrische sloep. Actiever kan ook. Bijvoorbeeld kanoën of suppen! Er is nu een speciaal “waterpret arrangement” waarbij je alle bovengenoemde activiteiten kan ervaren.

Boek het arrangement via B&B Rechthuis van Zouteveen
Warbout - sloep huren Midden-Delfland

2. Varen met een sloep

Warbout rondvaarten is al 25 jaar actief op het gebied van varen. Zij hebben een breed scala van vaartuigen waarmee je vanaf het water van het “bijzonder provinciaal landschap” kunt genieten. Met de stille elektrische sloepen kan je zelf eenvoudig varen. Kijk naar de arrangementen en prik een datum! 

Huur hier jouw sloep van Warbout Rondvaarten

3. Activiteiten aan de Zweth

Bij Paviljoen de Zweth kun je de hele zomer terecht voor de leukste activiteiten om samen met het gezin te doen. Zoals een fiets, kano of elektrische sloep huren, gezellig minigolfen of ravotten op de survivalbaan! Zoek een plekje op het terras of neem een picknickmand mee de polder in. Je bent hier helemaal een dagje uit!

Bekijk alle activiteiten van Paviljoen de Zweth

4. Sunday Picknick bij De Vreemde Vogel

Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen is een bijzondere plek om te overnachten en te lunchen en te dineren. De gehele zomer hebben ze elke zondag een feestelijke picknick! Een waar feestje voor jou en de kinderen. Er is lekker eten, kindervermaak, muziek en meer. Ontspan en geniet in een bijzondere omgeving.

Reserveer hier de picknick bij De Vreemde Vogel

5. Ode aan Midden-Delfland

Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. De hele zomer lang zijn er prachtige activiteiten. Van poëzie tot street art en van vrolijke doe-activiteiten tot historische exposities. Dit maakt jouw zomer mooier!

Lees hier alles over Ode aan Midden-Delfland

Dit is Midden-Delfland

Wees welkom in Midden-Delfland! In deze grote, groene oase van rust vind je hier ontspanning op een zomerse dag. Geniet hier van een dagje uit of boek een keer een overnachting in de polders.

Dit is Midden-Delfland
Woudtse Plak bij Koffiehuis de Hooiberg in 't Woudt

Zonnige terrassen

Als je Midden-Delfland gaat ontdekken, dan krijg je vanzelf trek in wat lekkers. Fiets of wandel naar deze leuke terrassen en geniet van lekkere streekproducten en de fantastische omgeving.

Eten & drinken

Volg je gevoel

Laat je zintuigen leiden! Heb je zin in nostalgie, iets avontuurlijks of ontspan je liever? Het kan hier allemaal. Volg je gevoel en ontdek Midden-Delfland.

Start met een gevoel

Zeker doen als je hier bent:

Wandelen

Al wandelend ontdek je de omgeving. Wandel op boerenpaadjes, langs de Vlaardingenvaart, spot grutto’s bij Het Kraaiennest, geniet van de Zuidbuurt of wandel in een van de pittoreske dorpskernen. Er is zoveel te zien in Midden-Delfland en elke hoek van het gebied heeft zo haar eigen charme. Al nieuwsgierig geworden?

Ontdek de wandelroutes
Fietsen in Midden Delfland fietsroute

Fietsen

Neem je de tweewieler mee op vakantie? Dan ben je in Midden-Delfland helemaal aan het juiste adres. Er zijn tal van prachtige routes, dwars door het gebied, om het gebied heen of van de grote stad naar de polder. Het kan allemaal. Vergeet niet om onderweg even af te stappen voor een lekkernij en genietmomentje.

Ontdek de fietsroutes

Proef de streek

Op vakantie proef je ook altijd iets uit de lokale lekkernij. Dat kan hier ook! Midden-Delfland staat bekend om haar boerenlandschap en streekproducten. Veel van deze producten kun je bij de boer zelf kopen of in een van de leuke streekwinkels. Kom erachter wie het maakt en hoe het smaakt en ontdek het vakmanschap en bevlogenheid van de streekproducenten.

Streekproducten adresjes
Speurtocht Vreemde Vogel | Midden-Delfland

Vakantie uitjes met het gezin

Zin in een activiteit? Als je hier op vakantie bent dan wil je uiteraard wat leuks doen. Je kan samen met je kinderen meer te weten komen over het boerenleven. Of speel een potje Boerengolf, doe mee met een speurtocht of doe samen een escaperoom! Bekijk hier het leuke aanbod!

Bekijk de activiteiten

Veilig bezoek in Midden-Delfland

Geniet van een veilig bezoek. Blijf thuis bij klachten en hou je aan de maatregelen. Kijk bij elke locatie naar aangepaste mogelijkheden, openingstijden, take away opties en ontdek de coronaproof gezinsuitjes. Er is meer mogelijk dan je denkt.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Deel jouw zomerse foto met #puuurmiddendelfland