Fietsen voor m’n eten fietst langs boerderijwinkels en lokale streekproducenten in Midden-Delfland.

Koop lokaal en ontdek hoe vers, lekker en gezond streekproducten zijn.

Fietsen voor m’n eten Midden-Delfland

In augustus 2017 startte Marja van der Ende met de Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten – Westland’ om adressen van stalletjes op tuinderslaantjes en boerenweggetjes, van 24/7 automaten bij kwekerijen en van kleine streekwinkels te verzamelen. Sindsdien heeft zij haar dagelijkse boodschappen niet meer in de supermarkt gedaan. Naast het Westland heeft ze inmiddels Midden-Delfland en regio’s elders in Nederland aan haar online platform toegevoegd. Op steeds meer locaties in Nederland kun je nu fietsen langs lokale producten.

Fiets je een keer mee?

Regelmatig organiseert Marja (soep)fietstochten. Daarbij fiets je de ingrediënten van een soep of gerecht bij elkaar bij stalletjes langs de weg, bij boerenlandwinkels en kleine producenten en krijg je een kijkje achter de schermen bij de producent. Na afloop van de fietstocht wordt de soep/het gerecht gezamenlijk bereid en opgegeten. Eerdere soepfietstochten die Marja maakte zijn Courgettesoepfietsen, Tomatensoepfietsen, Snertfietsen, Pompoensoepfietsen en Auberginesoepfietsen. Recent hebben PUUUR Midden-Delfland en Fietsen voor m’n eten samen de fietsroutes Kerstdinerfietsen en Paasbrunchfietsen ontwikkeld, waarbij je mooie ingrediënten voor op tafel bij elkaar fietst in Midden-Delfland.

Deze soepfietstochten zijn te vinden op de website van Fietsen voor m’n eten.

Zelf soepfietsen

Lukt het je niet om een keer met Marja mee te fietsen, fiets dan zelf de route. Je vindt verschillende soepfietsroutes nl. ook op Route.nl, de gratis fietsapp. Zo kun je toch op pad en lokaal je ingrediënten bij elkaar fietsen.

logo van fietsen voor m'n eten met fietswiel en streekproducten

Openingstijden

Kijk op de website van Fietsen voor m’n eten voor de data van nieuwe fietsroutes.

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.

Volg deze partner op Instagram

[elfsight_instagram_feed id=”1″]